Presedintele Klaus Iohannis participa la Campulung Muscel la comemorarea a 100 de ani de la intrarea...

 

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie de presă la Colegiul Naţional „Carol I” din Câmpulung. Iată principalele declaraţii făcute de către preşedintele României: „Sper ca la anul pe vremea asta să vă pot prezenta proiectul nostru de ţară, care va descrie unde vrem să îşi găsească România locul în UE. Dacă vrem sa rămânem la margine, unde suntem geografic, sau dacă vrem sa contăm, cât de mult, unde situăm România în concertul naţiunilor de pe blog, daca vrem ca România să fie o ţară de muncitori necalificaţi, sau avem ambiţia să facem din România o ţara inteligentă, dacă vrem să distrugem în continuare sistemul de sănătate şi fiecare să se descurce pe cont propriu, sau dacă vrem spitale şi şcoli frumoase. O parte esenţială din această construcţie a unui proiecţii a României viitorului trebuie sa fie educaţia. Din acest motiv, chiar înainte să prezint ideea unui proiect de ţară am iniţiat şi prezentat un proiect mai concret care se numeşte România educată. România educată e calea spre viitorul României. Fără o generaţie educată nu se poate construi viitorul. Fără şcoli bune, fără dascali pe măsură şi fără părinţi care înţeleg de ce fac copiii şcoala nu putem merge mai departe. Faptul ca am venit azi aici nu se datorează trecutului acestui loc, care e frumos, ci speranţei mele pentru un viitor mai bun, şi acest viitor sunteti voi, dragi elevi si tineri.” 

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita Mănăstirea Negru-Vodă, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară şi Colegiul Naţional Pedagogic ”Carol I”. De la ora 13:10, preşedintele României va participa la ceremonia depunerii unei coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Primul om în stat va vizita cu acest prilej şi Muzeul de la Mateiaş.

Mausoleul Mateiaş, impunătorul monument din Argeş dedicat eroilor din Războiul de Întregire Naţională desfăşurat între anii 1916-1918 şi locul în care sunt înhumaţi, în osuar, 416 eroi români, cunoscuţi şi necunoscuţi, va găzdui, pe 23 septembrie, manifestările dedicate marcării unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, eveniment la care va fi prezent inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis.

Clădirea este compusă din două corpuri: unul vertical, de forma unui turn cu foişor şi unul orizontal, osuarul, în care sunt înhumaţi 416 eroi români, cunoscuţi şi necunoscuţi.

Comments