Primarul Constantei, nemultumit de numarul mare de turisti de pe litoral: ,,Vara, ai senzatia ca nu...


Vergil Chitac, primarul reales al Constantei, nu vede beneficiul turismului pentru orasul pe care il conduce, subliniind ca, in sezonul estival, doar cu gunoiul pierde doua milioane de lei, relateaza constanta.info.


Vergil Chitac este de mai mult timp in razboi cu patronatele din tursim si, cu ocazia unei discutii privind adoptarea de noi taxe in oras, a rabufnit.


,,Ma uit si eu pe cifre si nu vad beneficiul pe care il aduce turismul pentru constanteni si va spun si de ce. Eu constat an de an, vara, trebui sa platim cu doua milioane de lei mai mult, trei luni de zile, gunoiul. Eu constat ca IVG-urile, adica veniturile la stat, nu sunt mai multe, adica nu prea se creeaza asa locuri de munca precum ati crede", a declarat primarul.


,,<>"


In continuare, Vergil Chitac a declarat ca multi dintre cetatenii din Constanta ii impartasesc opinia, aglomeratia fiind principala problema pe timp de vara.


,,Sa stiti ca foarte multi cetateni ai Constantei sunt deranjati de turismul acesta. Ati vazut ce era si prin Europa asta vara - <> Asa ca haideti sa facem un turism civilizat, nu un turism care sa aglomereze Constanta pentru ca, iertati-ma, dar pe timp de vara ai senzatia ca nu poti trai", a acuzat edilul conform sursei citate.


Ce replica i-au dat reprezentantii ANAT


Pana in prezent, singurii care i-au dat replica lui Vergil Chitac, primarul Constantei, sunt reprezentantii ANAT, asociatia patronala a agentiilor de turism.


,,Am citit cu stupefactie declaratiile efemerului primar al Constantei. Acum ne este clar tuturor de ce a scazut si scade Mamaia, de ce plajele sunt asa cum sunt, de ce nu avem parcari, de ce spatiul verde nu e verde si de ce Navodari a luat turistii hotelurilor din Mamaia. Este rusinos si dramatic in acelasi timp", a declarat Alin Burcea, presedintele ANAT.


,,Faptul ca in plin sezon estival este nevoie de servicii sporite, cum ar fi gestionarea gunoaielor sau cresterea frecventei transportului public, nu ar trebui privit ca o povara, ci ca o oportunitate de a moderniza si imbunatati infrastructura orasului, in beneficiul tuturor locuitorilor. Cresterea fluxului de turisti aduce, inevitabil, un consum sporit de resurse, dar si o crestere a veniturilor pe termen lung, atat pentru operatorii economici, cat si pentru administratiile locale", a explicat si purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.


Comments