Primarul Daniel Baluta anunta construirea unui nou aeroport in sudul Capitalei

Primarul Daniel Baluta anunta construirea unui nou aeroport in sudul Capitalei

Primarul Daniel Baluta anunta construirea unui nou aeroport in sudul Capitalei

Daniel Baluta a anuntat faptul ca, impreuna cu Consiliul Judetean Giurgiu, Sectorul 4 pregateste construirea unui aeroport international in zona de sud a Capitalei.

"Tot astazi, de ziua Bucurestiului, trebuie sa fac un alt anunt important. Nu este o gluma, ci un lucru cat se poate de serios. Impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, am demarat procedurile premergatoare construirii unui aeroport in zona de sud a Capitalei. Va fi un aeroport international, atat pentru transport de persoane, cat si cu o importanta componenta cargo, intrucat in acest moment, Aeroportul Otopeni este depasit din acest punct de vedere. Toate acestea le facem pentru ca ne dorim ca Bucurestiul sa devina cu adevarat un oras occidental. Aerisit, verde, si mai ales, conectat asa cum trebuie cu restul Europei", a declarat primarul Sectorului 4.

De ziua Bucurestiului, comunitatea Sectorului 4 daruieste Capitalei un nou parc

Un cadou inedit pentru Capitala! Astazi, de Ziua Bucurestiului, cand se implinesc 564 de ani de la prima atestare documentara a orasului, comunitatea Sectorului 4 i-a daruit Capitalei un parc nou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, si-a deschis larg portile pentru toti cei care vor dori sa se destinda si sa socializeze, intr-o oaza de verdeata si de liniste. Imediat dupa inaugurare, spatiul a devenit neincapator pentru sutele de oameni care asteptau deja la intrare.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, in care foarte multe familii tinere au ales in ultimii ani sa isi intemeieze un camin, parcul Tudor Arghezi se intinde, in momentul de fata, pe 4 hectare. Proiectat initial pentru o suprafata mai mica, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a creste suprafata verde a acestei zone care, pana la aparitia lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului in aer liber.Aceasta necesitate a fost punctata si de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, la momentul deschiderii portilor noului parc.

"Nu este o intamplare ca astazi, de ziua Bucurestiului, reusim sa imbogatim rezerva verde a orasului cu inca un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii ca aceasta nu este dimensiunea finala a parcului, de 4 hectare. Continuam procedurile de expropriere, astfel incat sa reusim cel putin dublarea suprafetei actuale. Imediat ce reusim acest lucru, spatiul pe care il vom obtine il vom dedica sportului, pentru ca acesta este si specificul acestui nou parc, in care avem pista de alergare, pista de biciclete, de trotinete si aparate de fitness", a declarat edilul Daniel Baluta.

Amenajat conform necesitatilor oamenilor care locuiesc in zona Metalurgiei, parcul are, in acest moment, o generoasa zona verde pentru cei care vor sa se plimbe in natura, dar si zone dedicate activitatilor sporturilor in aer liber: pista de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pista pentru biciclete si o zona de fitness. Mai mult, in imediata apropiere, au fost amenajate nu mai putin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de miscare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodata, in interiorul parcului au fost amenajate o plaja ecologica, un spatiu special pentru animalele de companie, precum si o parcare supraetajata de 150 de locuri. Atractia principala a parcului, insa, o reprezinta fantana arteziana muzicala, ce le va oferi vizitatorilor, in fiecare seara, un inedit spectacol de lumina si culoare.

Comments