Primele imagini cu momentul in care rebelii Houthi au atacat si capturat nava comerciala din Marea R...

Acesta este momentul in care teroristii Houthi din Yemen ataca vasul britanic operat de japonezi in Marea Rosie. Nava este un cargo care transporta automobile si plecase din Europa catre India.Cu veste antiglont, inarmati si cu cagule pe fata, zeci de teroristi au coborat din elicoptere si s-au dus direct in cabina capitanului.

BREAKING:The Houthi forces in Yemen have released footage of them y-day hijacking a large Israeli-owned ship in the Red SeaThe crew of the Bahamas-flagged Galaxy Leader were kidnapped.They from the Philippines, Bulgaria, Romania, Ukraine & Mexico pic.twitter.com/W15Ry1nGN7

-- Visegrad 24 (@visegrad24) November 20, 2023

La bord se aflau 25 de marinari din mai multe tari, printre care si un roman. Ciprian Soare, un tanar de 29 de ani din Constanta, a fost rapit alaturi de colegii sai, iar nava a fost dusa de teroristi intr-un port din Yemen.Romanul este de profesie electrician si abia se casatorise anul trecut.Japonia condamna actul terorist si cere Yemenului sa ia masuri pentru eliberarea echipajului si a navei. Teroristii Houthi sunt sprijiniti de gruparea Hezbollah si de Iran de ani buni."Fortele armate yemenite isi reitereaza avertismentul tuturor navelor afiliate inamicului israelian sau care au legatura cu acesta ca vor deveni tinte legitime", a declarat YAHYA SAREE, purtatorul de cuvant al Armatei Houthi.Atacul teroristilor ridica tensiunea globala la un nivel urias. Cele mai multe transporturi dintre Europa si Asia au loc prin Marea Rosie.

Comments