PROBLEME – Ambulante care ar trebui casate, ajutorul echipajelor de pe salvare in caz de urgenta

PROBLEME – Ambulante care ar trebui casate, ajutorul echipajelor de pe salvare in caz de urgenta

PROBLEME Ambulanțe cu peste 700.000 de kilometri la bord și cheltuieli pentru reparații. Acestea sunt problemele cu care se confruntă Serviciul de Ambulanță al județului Maramureș. Chiar dacă multe dintre autospeciale trebuiau deja casate, echipajele de prim-ajutor nu se lasă și își fac meseria în continuare.

PROBLEME În Maramureș, Serviciul de Ambulanță deține un total de 46 de autospeciale, mașini care deservesc nevoile întregului județ.

„La o perioadă de opt ani ele ar trebui casate. Mai exact, la începutul acestui an ar fi trebuit să casăm 19 ambulanțe. Toate acestea sunt fabricate în anul 2007 și au peste 700.000 de kilometri parcurși. Problema noastră este că foarte mulți bani cheltuim cu reparațiile”, a declarat Ligia Micle, șeful Serviciului de Ambulanță al județului Maramureș.

Potrivit solicitărilor făcute la minister de către Serviciul de Ambulanță Maramureș, cel mai probabil în cursul anului viitor vor ajunge în parcul auto noi autospeciale.

„Recent, la nivelul ministerului, s-a stabilit foarte clar că se lucrează intens la caietul de sarcini pentru achiziția de ambulanțe. Până acum noi am făcut două solicitări în acest sens și le-am arătat celor de la minister că avem nevoie de zece ambulanțăe 4X4 și alte zece de tip A, pentru transport pacienți. Serviciul de Ambulanță al județului Maramureș nu are niciun protocol cu ambulanțele private dar avem foarte mulți pacienți de transportat la dializă”, a mai adăugat Ligia Micle.

Cel mai probabil noile autospeciale vor ajunge în garajele Serviciului de Ambulanță al județului Maramureș în luna martie a anului viitor.

Simona Vasiac

Comments