Probleme pentru cei care cumpara de pe Temu si Shein. Comisia Europeana lanseaza ofensiva impotriva...

Ambele companii sunt supuse unor cerinte mai stricte in temeiul Legii privind serviciile digitale, cum ar fi sa faca mai mult pentru a aborda continutul ilegal si daunator de pe platformele lor, dupa ce au fost desemnate ca platforme online foarte mari din cauza numarului mare de utilizatori.

Comisia Europeana a declarat ca a trimis cereri de informatii companiilor, intreband cum le permit utilizatorilor sa le notifice despre produsele ilegale si sa-si gestioneze interfetele online pentru a preveni inselarea sau manipularea utilizatorilor prin asa-numitele modele intunecate.

De asemenea, Comisia a dorit mai multe detalii despre modul in care companiile ii protejeaza pe minori, transparenta sistemelor lor de recomandare, trasabilitatea comerciantilor si conformitatea prin proiectare. "Aceasta actiune se bazeaza si pe o plangere depusa la Comisie de catre organizatiile de consumatori. Atat Temu, cat si Shein trebuie sa furnizeze informatiile solicitate pana la 12 iulie 2024", se arata intr-un comunicat.

Temu a spus ca coopereaza cu Comisia. "De asemenea, am dori sa reiteram faptul ca ne angajam pe deplin sa respectam toate legile si reglementarile aplicabile pe pietele in care ne desfasuram activitatea", a spus un purtator de cuvant intr-un e-mail. Shein a spus ca va continua sa lucreze indeaproape cu Comisia. "Am primit cererea de informatii de la Comisia Europeana si ne straduim sa o rezolvam cu promptitudine", a spus un purtator de cuvant. Incalcarile legii DSA pot duce la amenzi de pana la 6% din cifra de afaceri globala a unei companii.

A plouat cu amenzi pe litoral, dupa controalele ANSVSA. Alimentele depozitate in conditii mizerabile i-au speriat pe inspectorii sanitari

Comments