PROCES PIERDUT – Consiliul Judetean Maramures pierde Casa Tineretului care revine Fundatiei Judetene...

PROCES PIERDUT Casa Tineretului din Baia Mare s-ar putea reîntoarce în patrimoniul privat al Fundației Județene pentru Tineret Maramureș după ce prima instanță s-a pronunțat împotriva decizieI date de către Consiliul Județean, hotărâre prin care imobilul a trecut în patrimoniul forului administrativ. la începutul săptămânii, magistrații instanței maramureșene de fond au anulat hotărârea de dizolvare a fundației. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicarea ei. 

„Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Consiliul Județean Maramureș invocată de acesta. Respinge excepția inadmisibilității vizând lipsa procedurii prealabile ridicată de pârâtul Consiliul Județean Maramureș. Admite excepția inadmisibilității ridicată de pârâtul Consiliul Județean Maramureș relativ la cererea vizând anularea actului emis de amintita instituție sub nr. 2155/13.05.2013. Admite în parte acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET MARAMUREȘ, reprezentantă prin administrator judiciar Pareto Grup IPURL în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ prin COMISIA DE EVALUARE, SUPRAVEGHERE ȘI CONTROLUL ACTIVITĂȚII FUNDAȚIEI JUDEȚENE PENTRU TINERET, și în consecință: Anulează Hotărârea emisă de pârâtă sub nr. 1/26.02.2013. Respinge ca inadmisibilă cererea vizând anularea actului nr. 2155/13.05.2013. Respinge ca rămasă fără obiect cererea vizând suspendarea executării Hotărârii nr. 1/26.02.2013 mai sus amintite. Respinge cererea reclamantei vizând cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare . Pronunțată în ședința publică, astăzi, 18.07.2016”, a fost decizia dată ieri de către magistrații Tribunalului Maramureș.

În cazul în care decizia definitivă va fi favorabilă celor de la Fundația Județeană pentru Tineret Maramureș, aceștia au de gând să acționeze în judecată fosta conducere a forului administrativ pentru a-și recupera prejudiciul moral și material cauzat în acest proces care s-a desfășurat timp de aproximativ patru ani.

„Hotărârea a fost pronunțată de așa zisă comisie „fabricată” la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Maramureș, în afara legii care a stat la baza unor hotărâri ale Consiliului Județean prin care am fost deposedați ilegal de imobilele cunoscute sub numele de Casa Tineretului, cu scopul public declarat de a asigura un sediu Ansamblului Artistic Transilvania. În fața noastră stă sarcina dificilă de a recupera imensul prejudiciu moral și material cauzat de acțiunile iresponsabile ale fostei conduceri a Consiliului Județean Maramureș, eventualele aspecte penale urmând a fi clarificate de către organele abilitate ale statului”, se arată într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret Maramureș.

În urmă cu aproximativ două luni, procurorii Direcției Naționale Anticorupție și-au făcut apariția în sediul Consiliului Județean Maramureș tocmai pentru a solicita acte cu privire la modul în care forul județean a obținut în patrimoniu Casa Tineretului. Despre acest caz, ActualMM a relatat atunci: http://actualmm.ro/pe-surse-procurorii-dna-au-ajuns-la-consiliul-judetean-maramures-vizati-sunt-ciceu-si-zetea/

Contactat telefonic de către ActualMM.ro președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, fost vicepreședinte al forului administrativ în mandatul anterior, a declarat faptul că instituția pe care o reprezintă va avea o poziție oficială legat de acest subiect în cursul zilei de miercuri, după ce decizia dată de către Tribunalul Maramureș va fi consultată de către specialiștii din cadrul departamentului juridic. Vom reveni.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Comments