PROCESUL-ELASTIC – Pentru ca nici la termenul din mai martorii ceruti de primarul Chereches nu s-au...

MAI E UN PIC, HAI CA SE POATE! In apelul de la Curtea de Apel Cluj al procesului-elastic, in care primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a contestat decizia instantei de fond, care l-a condamnat la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita, martorii citati (Liviu Bala si Radu Tolas), ceruti spre a fi audiati tocmai de edil, nu s-au prezentat nici la termenul din 25 mai.

&

In consecinta, completul de doi judecatori, care a incuviintat apararii inculpatului Chereches reaudierea a 7 martori (!), a amanat cauza pentru o noua data, fixata in 16 iunie 2023, dispunand revenirea cu procedura de citare a martorilor, pe numele carora se vor emite mandate de aducere.

&

Asadar, la jumatatea lunii viitoare urmeaza al 15-lea termen din apel, un apel metamorfozat in al doilea proces pe fond, in care se fac adrese, se citeaza si poate se si audiaza martori.

&

Pana la precriptia raspunderii penale (adica a faptelor pentru care a fost trimis in judecata primarul Chereches si pentru care a fost condamnat pe fond la 5 ani de inchisoare) au mai ramas (astazi) 333 de zile (reamintim celor interesati ca pe site-ul ziarului 2mnews a fost postat un contor care indica in timp real cat a mai ramas pana la previzibilul deznodamant: prescrierea).

&

In urma cu o luna, la 26 aprilie 2023, s-au implinit 7 ani de cand a fost generat acest proces, prin retinerea de catre DNA Cluj a primarului Catalin Chereches pentru luare de mita.

&

Catalin VISCHI

Articolul PROCESUL-ELASTIC – Pentru ca nici la termenul din mai martorii ceruti de primarul Chereches nu s-au prezentat, instanta ii citeaza cu mandate de aducere: mai sunt 333 de zile pana la prescriptie apare prima data in 2mnews.

Comments