PROFEtIE – Se arata vremuri tulburi. O armata de ingeri va cobori din cer

PROFEtIE – Se arata vremuri tulburi. O armata de ingeri va cobori din cer

PROFEŢIE. La un muzeu din Ierusalim este expusă o tăbliță care a fost denumită “Piatra lui Gabriel”. Ea a fost găsită lângă Marea Moartă și a dat naștere multor teorii referitoare la profeția pe care o face.

Tăblița are o înălțime de un metru, ea fiind găsită lângă Marea Moartă acum 16 ani. Tăblița are inscripționate pe ea 87 de rânduri care ar data din secolul I înaintea lui Hristos.

PREFEŢIE. Specialiștii cred că textul conține idei religioase care existau în zonă respectivă în jurul perioadei în care s-a născut Iisus Hristos. Tăblița este unică, textul fiind scris pe piatră și nu inscripționat. O asemenea tehnică de scriere nu a mai fost descoperită în regiune. Ea se află la un muzeu din Ierusalim, experții susținând că această tăbliță este cea mai importantă descoperire făcută după găsirea manuscriselor de la Marea Moartă.

Potrivit realitatea.net, specialistul Israel Knohl a spus cu câţiva ani în urmă că tăblița poate revoluționa înțelegerea începutului creștinismului. El susținea atunci că textul ar include și conceptul de înviere mesianică ce preceda învierea lui Iisus Hristos. Un rând din acest text ar menționa și afirmația “În trei zile vei trăi”. Teoria lui a provocat o adevărată furtună în lumea specialiștilor în domeniu.

Chiar și celebrul post Național Geographic a realizat un documentar în care a expus teoria lui. Din păcate, scrisul nu poate fi citit în întregime pe această tăblița, deși experții au încercat să îl vizualizeze cu ajutorul tehnologiei avansate.

Multe dintre rândurile scrise s-au șters din cauza trecereii timpului. Reprezentanții muzeului în care se găsește tăblița spun că doar 40 din cele 87 de rânduri pot fi citite.

sursa

Comments