Proiect Camera Deputatilor: Inscrierea la facultate – prin platforma unica „Univedu”

Proiect Camera Deputatilor: Inscrierea la facultate – prin platforma unica „Univedu”

Proiect Camera Deputatilor: Inscrierea la facultate – prin platforma unica „Univedu”

Candidatii pentru admiterea in invatamantul universitar se vor putea inscrie online, pe o platforma unica digitala, la nivel national, prevede o propunere legislativa pentru completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011 depusa la Camera Deputatilor, aflata in consultare publica, informeaza AGERPRES.

„Se infiinteaza Platforma „Univedu”, in vederea facilitarii inscrierii candidatilor la admitere in cadrul programelor de studii universitare ale institutiilor de invatamant superior de stat sau particulare, autorizate provizoriu sau acreditate, dupa caz, din Romania”, prevede initiativa legislativa.

Prin intermediul platformei „Univedu”, institutiile de invatamant superior de stat sau particulare asigura posibilitatile candidatilor de a depune in format electronic inscrisurile necesare intocmirii dosarului de inscriere la admiterile in programele de studii universitare.

Platforma va fi administrata de Ministerul Educatiei, iar costul acesteia va fi asigurat din cadrul bugetului ministerului, suma aproximata la acest moment fiind de maximum 50.000 de euro, potrivit expunerii de motive.

Candidatul declarat admis intr-un program de studii universitare are obligatia de a depune originalele inscrisurilor transmise in termen de maximum 20 de zile de la publicarea listelor finale privind candidatii admisi, sub sanctiunea eliminarii acestuia de pe lista de admitere. Candidatul isi asuma responsabilitatea cu privire la autenticitatea si conformitatea inscrisurilor incarcate electronic pe platforma si cele originale.

Datele colectate in Platforma vor fi prelucrate in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, precum si ale legislatiei nationale aplicabile domeniului protectiei datelor.

The post Proiect Camera Deputatilor: Inscrierea la facultate – prin platforma unica „Univedu” appeared first on ZiarMM.

Comments