PROIECT DE LEGE Zi de lucru de patru ore in

PROIECT DE LEGE – Zi de lucru de patru ore in Romania

PROIECT DE LEGE. Aleșii vor ca românii care au un loc de muncă să se poată bucura de cât mai multe zile libere sau chiar să muncească mai puțin. Astfel, la Parlament se află în dezbatere un proiect de lege prin care, dacă va fi votat, angajații vor avea 3 zile de weekend sau vor munci cu două ore mai puțin.

Concret timpul de muncă pentru salariaţii cu normă întreagă ar urma să fie de 38 de ore pe săptămână, în loc de 40, cât este acum. Astfel, cele două ore ar urma să fie scăzute în ziua de vineri, fără ca angajaţii să aibă de pierdut din drepturile salariale de care se bucură deja. Astfel, vinerea nu se va munci 6 ore ca acum, ci doar 4 ore.

„Pentru salariaţii cu normă întreagă, durata normală a timpului de muncă este de opt ore pe zi, de luni până joi, iar vinerea este de şase ore, şi de 38 de ore pe săptămână, fără afectarea salarizării aflate în plată”, scrie în proiectul de lege. Inițiatorul spune că ar fi un mare beneficiu pentru salariaţi care se vor simţi mai bine şi creşterea productivităţii.
O altă inițiativă prevede ca românii să aibă trei zile libere în weekend, adică acesta să înceapă vinerea și nu sâmbăta cum e acum, dar fără reducerea numărului de ore de muncă pe săptămână.

continuarea pe libertatea.ro

Comments