PROIECT – "E trendy sa te implici" in sport

PROIECT – "E trendy sa te implici" in sport

PROIECT Marţi, 13 septembrie, a avut loc cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului “E trendy să te implici”.

PROIECT  Proiectul este al Asociației Esperando în parteneriat cu Team 4 Youth, cofinanțat de Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret.

Scopul proiectului este creşterea implicării tinerilor în activitățile de voluntariat în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale.

Primul workshop a avut ca și tematică ”Motricitatea la persoanele cu dizabilități”. Cel de-al doilea, “Sportul, un stil de viață sănătos”, a cuprins o mai mare parte practică și a fost o continuare a primului.

Tematica pentru acest workshop a fost aleasă și în contextul Săptămânii Europene a Sportului care se organizează în perioada 10-17 septembrie.

Tinerii cu nevoi speciale implicați în proiect au avut parte de o experiență inedită. Împreună cu voluntarii și cu prietenii de la CSM Stiința Baia Mare au făcut un antrenament de rugby.

S-au realizat şi alte activități la care s-au folosit metode de educație non-formală. Workshopul a avut la bază acțiuni de intercunoaștere între tinerii voluntari și cei cu nevoi speciale.

Miercuri, 14 septembrie, vor avea loc activităţi de atletism, cycling, joc cu frisbee, badminton, ștafete și alergarea cu persoane cu dizabilități utilizatoare de fotolii rulante. Joi tinerii vor înota, iar vineri vor juca -tenis și fotbal de masă.
Tinerii implicați în proiect consideră că sportul este o modalitate prin care ei pot relaționa într-un mod pozitiv dar pot și să-și îmbunătățească starea de sănătate.

citeşte şi INVITAŢIE – Esperando vă invită la Săptămâna Europeană a Sportului

Comments