PROIECT – Fumatul ar putea fi interzis in masinile personale in care se afla minori si femei insarci...

PROIECT Fumatul, interzis în mașinile personale în care se află copii și femei gravide.
PROIECT Asta prevede un amendament propus la proiectul de lege. Acesta care stabileşte modul în care funcţionează piaţa tutunului.

„Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

Dar şi în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate”, precizează amendamentul care a primit deja avizul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, potrivit Profit.ro.

„Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor şi imposibilitatea minorului şi a fătului de a se apăra în faţa acestei agresiuni, este datoria morală şi legală a adulţilor de a-i proteja”.

Fumatul în spațiile publice închise este interzis din luna martie.

Potrivit proiectului pentru modicarea legii antifumat, prin prin spaţiu public închis se înţelege „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective. Indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur.

Şi indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

De la intrarea în vigoare a legii antifumat, au fost mai multe încercări de relaxare a legii.

Un proiect legislativ inițiat de deputatului PND Daniel Fenechiu prevedea ca fumatul să fie permis în locurile publice, în încăperi special amenajate. Asta cu condiția să aibă ventilație și marcajul corespunzător.

sursa info

Comments