Pui tempura. Reteta inspirata din bucataria asiatica

Pui tempura. Reteta inspirata din bucataria asiatica

Pui tempura. Reteta inspirata din bucataria asiatica

Fasiile de pui sunt mai intai trecute prin faina, apoi prin aluatul de tempura, si prajite rapid in ulei incins pana devin aurii si crocante. Servite cu un sos aromat pe baza de sos de soia, ghimbir si mirin, aceste bucati de pui sunt delicioase si perfect potrivite pentru o gustare sau un fel principal usor.

Tempura este o tehnica de gatit de origine japoneza, introdusa in Japonia in secolul al XVI-lea de catre misionarii portughezi. Metoda portugheza de prajire a fost adaptata si rafinata de japonezi, care au dezvoltat aluatul specific de tempura, caracterizat prin textura sa usoara si crocanta.

In mod traditional, tempura includea fructe de mare si legume. De-a lungul timpului, aceasta tehnica a fost extinsa pentru a include si alte tipuri de carne, cum ar fi pieptul de pui. Tempura a devenit rapid populara in Japonia si, ulterior, in intreaga lume, datorita versatilitatii si gustului sau deosebit. Descopera mai jos varianta retetei cu piept de pui, detaliata pas cu pas.

Pui tempura - Ingrediente

Reteta se compune din doua elemente, care se regasesc detaliate in cele doua liste de ingrediente de mai jos.

Pentru prepararea pieptului de pui:500 g piept de pui, taiat in fasii subtirisare si piper, dupa gust1 cana faina de grau1 ou1 cana apa foarte rece (eventual cu cuburi de gheata)ulei pentru prajit.Rulada de dovlecei cu crema de branza. Reteta usoara pentru o gustare de vara savuroasaPentru sos:1/2 cana sos de soia1/4 cana apa2 linguri zahar2 linguri mirin (vin de orez dulce)1 lingura ghimbir proaspat, ras fin1 catel de usturoi, tocat marunt.Reteta de piu tempura - Mod de preparare

Aduna pe masa de lucru toate ingredientele, pentru ca vei prepara in acelasi timp ambele elemente ale retetei. Mai pregateste o craticioara si o tigaie wok sau o alta tigaie mai adanca.

Pregatirea sosului

Intr-o craticioara mica, amesteca sosul de soia, apa, zaharul, mirinul, ghimbirul si usturoiul.Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi redu focul si lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Ia craticioara de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Pune-l deoparte. Descopera si reteta de pui in sos de curry rosu, din bucataria thailandeza.

Citeste continuarea aici

Rulada din piept de pui cu oua fierte. Reteta de aperitiv festiv

Comments