„Putin, Haga te asteapta”. Mesajul special transmis de Lituania liderului rus dupa emiterea mandatul...


Lituania i-a transmis un mesaj ferm presedintelui rus Vladimir Putin, dupa ce a fost emis un mandat de arestare pe numele acestuia de catre Curtea Penala Internala (CPI) pentru presupuse crime de razboi, relateaza Sky News.


Ministerul lituanian de externe a publicat vineri, 17 martie, pe Twitter o fotografie cu un banner de pe un zgarie-nori din Vilnius, capitala Lituaniei, pe care scrie ,,Putin, Haga te asteapta" (,,Putin, the Hague is waiting for you", in limba engleza).


Putin, the Hague is waiting for you! https://t.co/5GwHc7k4VW pic.twitter.com/ErDPkARZyp

-- Lithuania MFA | #StandWithUkraine (@LithuaniaMFA) March 17, 2023

,,Se scrie istorie. Mandatul de arestare a lui Putin pentru deportarea copiilor ucraineni creeaza noi precedente. Cu toate acestea, povestea va fi completa doar atunci cand toate crimele de razboi si crima de agresiune vor fi investigate si cand vinovatii vor fi condamnati", a scris ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, in mesajul care insoteste fotografia.


Bannerul se refera, desigur, la decizia de vineri a Curtii Penale Internationale, care-si are sediul la Haga, in Olanda. CPI a anuntat ca a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzandu-l ca poarta raspunderea penala pentru deportarea fortata a sute de copii ucraineni in Rusia.


In luna martie a anului trecut, primarul orasului Vilnius, Remigijus Simasius, a pictat cu spray acelasi mesaj - ,,Putin, Haga te asteapta" - pe o strada situata vizavi de ambasada Rusiei din oras.


Foto: Lithuania MFA / Twitter.com


Urmareste pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informatii despre razboiul din Ucraina


Comments