Raed Arafat, despre ajutorul Romaniei pentru Siria, dupa cutremur: ,,Este deja discutat. Sprijinul v...


Secretarul de stat Raed Arafat a declarat miercuri, intr-un briefing de presa la Palatul Victoria, ca s-a discutat deja despre sprijinul acordat Siriei, in urma cutremurului care a devastat tara araba si Turcia si ca, din punctul sau de vedere, ,,spirjinul va fi unul umanitar".


,,Din punctul nostru de vedere, sprijinul va fi umanitar. Este o lista transmisa de Siria, vom putea ce putem acoperi. Asta va fi decis in CNSU si apoi va fi cunoscut.", a declarat Raed Arafat.


Seful DSU a precizat ca in urmatoarele 2 zile va fi clar ce va oferi tara noastra Siriei.


,,Ne concentram pe partea de sprijin umanitar, vom vedea in urmatoarele doua zile si urmeaza sa anuntam in urmatoarele 2 zile care va fi actiunea noastra si ce va fi oferit. Este deja discutat, dar trebuie sa stabilim mai multe aspecte, precum modalitatea de livrare si cantitatile, si vom reveni cu specificari mai clare asupra situatie de sprijin pentru Siria", a mai spus Raed Arafat.


Ajutor umanitar international pentru Siria


Avioane care aduc ajutorul acordat de Irak, Iran, Iordania, Emiratele Arabe Unite si Egipt a inceput sa soseasca in Siria, relateaza agentiile de stat citate de BBC.


Guvernul lui Bashar al-Assad a cerut ajutor comunitatii internationale, inclusiv Uniunii Europene si Statelor Unite.


Furnizarea de ajutor umanitar in natiunea divizata de un razboi civil de 12 ani era deja extrem de dificila inainte ca cutremurul sa distruga comunitatile din nord-vest. Regimul Assad, care controleaza cea mai mare parte a tarii, a fost acuzat ca a impiedicat ajutoarele sa ajunga la ultimul bastion controlat de rebelii din provincia Idlib, inainte de dezastrul din aceasta saptamana.


Regiunea, unde milioane de persoane stramutate traiesc in saracie, a fost cea mai puternic afectata de cutremurul de 7,9 grade de luni dimineata. Guvernul permite ca ajutorul sa fie adus prin Turcia doar pe un singur drum, punctul de trecere a frontierei Bab al-Hawa.


Comments