RATEAZA JOCURILE OLIMPICE - Cine o va inlocui pe Ana Maria Tanasie la Rio

RATEAZA JOCURILE OLIMPICE - Cine o va inlocui pe Ana Maria Tanasie la Rio

RATEAZĂ JOCURILE OLIMPICE  Ana Maria Tănăsie (21 de ani) va rata Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat la turneul amical din Norvegia. Extrema stângă a efectuat un RMN la revenirea în ţară, în urma căruia temerile au fost confirmate. În locul handbalistei care va evolua la Dunărea Brăila va fi convocată Camelia Hotea (31 ani, Corona Braşov), jucătoare aflată pe lista de 28. Federaţia Română de Handbal a demarat deja procedurile pentru e efectua schimbarea în lotul de 14.

Cu şase zile înaintea plecării în Brazilia, Tomas Ryde şi Costică Buceschi au fost forţaţi să ia o decizie majoră. Ana Maria Tănăsie nu poate juca la turneul preolimpic, astfel că au căutat în regim de urgenţă o altă soluţie pentru a dubla postul unde titulară este Valentina Ardean-Elisei, căpitanul echipei naţionale.

Toată delegaţia României, dar şi fanii handbalului au sperat că accidentarea Anei Maria Tănăsie la Ulstein nu este chiar atât de gravă. Rezultatul RMN-ului a fost însă necruţător pentru mezina lotului olimpic de handbal, ruptură a ligamentului încrucişat. Extrema stângă de 21 de ani nu mai poate astfel să efectueze deplasarea la Rio.

Înaintea unei competiţii majore, fiecare naţională trimite până la o dată stabilită de IHF, EHF (depinde de competiţie) un lot de 28 de sportivi, din care trebuie să aleagă un lot de 16 plus eventuale rezerve. România a anunţat trei extreme stânga de meserie pentru Jocurile Olimpice, Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Tănăsie şi Camelia Hotea. Antrenorii au decis să o convoace pe această din urmă, preferând să meargă cu două extreme stânga de meserie pe acest post. Ar fi fost mult prea riscant ca România să abordeze Jocurile Olimpice de la Rio doar cu câte o extremă atât în stânga, cât şi în dreapta.

Camelia Hotea, componentă a echipei Corona Braşov, a fost una dintre cele mai ghinioniste jucătoare din handbalul românesc. Ea ratase două turnee finale din cauza unor accidentări suferite cu puţin timp înaintea competiţiilor. Hotea va fi prezentă la reunirea naţionalei de vineri, iar  FRH speră să încheie toate procedurile de înlocuire în lot până la plecarea programată luni, întrucât lucrurile nu sunt deloc simple, după cum ne-a mărturisit preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

Sursă

Comments