RAZIE – Au ramas fara permis pentru ignorarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferata

RAZIE – Au ramas fara permis pentru ignorarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferata

RAZIE Mai mulţi şoferi care au ignorat regulile de trecere la nivel cu cale ferată au fost sancţionaţi ieri de poliţişti, în urma unor acţiuni desfăşurate la nivelul întregului judeţ.

RAZIE Ieri, 17 august, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu cale ferată.

Astfel, între orele 07.00 – 21.00, poliţiştii au desfăşurat activităţi de verificare şi control în apropierea trecerilor la nivel cu cale ferată de pe raza întregului judeţ. La acţiuni au fost utilizate aparatele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare.

Pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, poliţiştii au aplicat 49 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a fost de 15 500 de lei.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere iar pentru defecţiuni tehnice a fost retras un certificat de înmatriculare.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti sau pagube materiale, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza şi să oprească autovehiculele pentru a se asigura în mod corespunzător atunci când traversează calea ferată respectând semnificaţia indicatoarelor şi a instalaţiei de semnalizare automată.

Comments