RAZII – Peste 200 de politisti in controale in baruri si discoteci

RAZII – Peste 200 de politisti in controale in baruri si discoteci

RAZII. În urma unor controale efectuate la sfârşitul săptămânii trecute în perimetrul barurilor şi discotecilor, poliţiştii au constatat 29 de infracţiuni şi au aplicat, pentru neregulile constatate, sancţiuni în valoare de aproximativ 77 000 de lei.

În perioada 5 – 7 august, poliţiştii maramureşeni au acţionat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, în perimetrul discotecilor şi barurilor precum şi a unităţilor de alimentaţie publică cu profil similar din judeţ. Activităţile desfăşurate de poliţişti au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, în zona discotecilor, barurilor, cluburilor de noapte şi altor localuri de alimentaţie publică, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor de infracţiuni, a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor obţinute din comiterea de infracţiuni, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică .

La acţiunile organizate au participat 241 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale şi rutieră.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 29 de infracţiuni, cele mai multe de natură judiciară. De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 262 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe dintre acestea au fost abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi de la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 77 000 de lei.

Comments