Regele Charles al III-lea, prima vizita in Romania, dupa incoronare: Va fi primit de Klaus Iohannis...


Regele Charles al III-lea vine in Romania pe 2 iunie si se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde vor avea discutii fata in fata, potrivit datelor publicate de Administratia Prezidentiala. Este prima vizita externa a monarhului dupa incoronare.


Potrivit programului publicat de Administratie, primirea oficiala a Majestatii Sale Regele Charles al III-lea va avea loc, vineri, 2 iunie, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.


Dupa ceremonie, Klaus Iohannis si regele Charles vor purta discutii tete-a-tete, urmand apoi intalniri cu autoritatile statului, reprezentantii societatii civile si corpul diplomatic.


Este programata apoi o alocutiune la care va avea acces si presa.


Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a subliniat ca dupa ce regele Charles va merge la Palatul Cotroceni, restul vizitei sale in Romania va fi una privata, amintind ca suveranul are diverse proiecte in Romania, fiind implicat in activitatile organizatiilor nonguvernamentale si in perioada in care era mostenitor al coroanei.


Informatii despre vizita regelui Charles al III-lea in Romania au aparut pe 15 mai. Surse oficiale au declarat atunci pentru Libertatea ca suveranul va veni in tara noastra pe 2 iunie. O zi mai tarziu, premierul Nicolae Ciuca a confirmat data la care regele va vizita Romania.


Comments