Remedii impotriva mahmurelii. Cum iti revii repede dupa o betie crunta

Remedii impotriva mahmurelii. Cum iti revii repede dupa o betie crunta

Remedii impotriva mahmurelii. Cum iti revii repede dupa o betie crunta

Starea de mahmureala poate dura pana la 24 de ore, mai ales daca nu este tratata. In functie de cum incerci sa o previi, dar si de cum reactionezi la trezire, poti sa scurtezi aceasta stare.

De ce trebuie sa dormim minimum 8 ore pe noapte. Ce se intampla in organism in lipsa somnului

Durata mahmurelii poate avea legatura cu mai multi factori, cum ar fi greutatea corporala, dar si cantitatea de alcool consumata. Un ficat sanatos, de exemplu, poate avea nevoie de o ora pentru a metaboliza 10 ml de alcool pur.

Apa si vitaminele

Apa, vitaminele si odihna sunt principalii factori care vor contracara efectele mahmurelii. Ar fi bine sa incerci sa bei apa sau suc natural de citrice inainte de a adormi, dar mai ales la trezire.

Remedii rapide pentru calmarea intepaturilor de insecte. Cum poti stopa iritatia si inlatura disconfortul

Apa asigura si reface hidratarea pe care alcoolul a afectat-o, avand un efect diuretic, iar sucul de citrice asigura o parte din vitaminele necesare pentru revenire. Alege suc de portocale, grapefruit sau tomate.

Cafeaua si ceaiurile din plante

Cafeaua te va ajuta si ea sa te simti mai bine, daca bei in mod obisnuit. La fel de potrivite sunt si ceaiurile sau infuziile de plante, dar si bauturile vitaminizate sau cu electroliti, pe care le beau de obicei sportivii. Cel mai important ramane consumul de apa, mai ales ca la trezire va exista oricum si senzatia de sete si ,,gat uscat", din cauza ca alcoolul duce la deshidratarea organismului.

Supa de pui

Supa de pui este recomandata, ca si in cazul racelilor, deoarece contine potasiu. Tot pentru potasiu, dar si pentru vitamine sunt recomandate bananele, care sunt bogate in substante nutritive si pot reda senzatia de revitalizare.

Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din casaLactatele

Lactatele pot fi si ele o optiune potrivita, insa alege variante sarace in grasimi, pentru a nu contribui la senzatia de greata. Branza slaba, kefirul sau iaurtul sunt optiuni indicate de lactate, impreuna cu carbohidrati, cum ar fi, painea prajita sau biscuitii.

Mierea

Mierea este bogata in fructoza si te poate ajuta sa te simti mai bine, dar nu mai mult de doua lingurite, ca atare sau ca indulcitor. Alege pentru micul dejun alimentele bogate in zinc, cum sunt nucile, semintele, lactatele, ouale si cerealele integrale. Evita alimentele care pot declansa greata, cum sunt carnea grasa sau dulciurile.

De ce este bine sa mananci zilnic miere. Sigur o vei introduce de acum in alimentatia taCeai de ghimbir sau apa cu lamaie

Pentru a contracara starea de greata, poti incerca sa bei apa cu lamaie sau ceai de ghimbir ori alte tipuri de remedii naturiste sau chiar ceaiuri pentru mahmureala recomandate la farmacii sau in magazine tip plafar. Exista si preparate care contin diverse extracte naturiste si vitamine.

Fa multa miscare

Miscarea este si ea un remediu potrivit impotriva mahmurelii. Ideal e sa dansezi, de exemplu, daca bei la o petrecere, ca preventie, sau sa incerci, daca e posibil, sa parcurgi pe jos o mare parte din drumul de intoarcere catre casa.

Pentru a doua zi, cand mahmureala s-a instalat deja, poti incerca o plimbare in aer liber ca leac antimahmureala sau, daca practici jogging si te simti in stare, te vei simti mult mai bine dupa aceea, deoarece miscarea contribuie la secretia endorfinelor si eliminarea toxinelor din corp.

Cati pasi este recomandat sa faci zilnic pentru a te mentine sanatos. Ce spun specialistiiZeama de varza

Alcoolul actioneaza ca un diuretic, ceea ce inseamna ca creste productia de urina si accelereaza pierderea de lichide si electroliti. Din acest motiv, consumul excesiv de alcool poate provoca deshidratare si dezechilibre electrolitice, care pot contribui la simptomele mahmurelii. Zeama de varza contine sodiu si potasiu, ambii fiind electroliti importanti care pot fi pierduti din cauza consumului excesiv de alcool. Prin urmare, consumul de zeama de varza ar putea ajuta teoretic la tratarea si corectarea dezechilibrelor electrolitice, care pot reduce simptomele mahmurelii.

surse: qbebe, medlife.ro

Comments