Restrictii severe de apa in 16 localitati din judetul Iasi pana la sfarsitul lunii august

Restrictii severe de apa in 16 localitati din judetul Iasi pana la sfarsitul lunii august

Restrictii severe de apa in 16 localitati din judetul Iasi pana la sfarsitul lunii august

16 localitati din Romania primesc apa cu portia

Decizia afecteaza o serie de comunitati, printre care se numara locuitorii de pe mai multe strazi din orasul Harlau si suburbia Blagesti a municipiului Pascani. De asemenea, vor fi afectati si locuitorii din comunele Lespezi, Ceplenita, Focuri, Todiresti, Ruginoasa, Scobinti, Parcovaci, Deleni, Belcesti, Cotnari, Coarnele Caprei, Andrieseni, Bivolari si Harmanesti.

Conducerea Apa Vital a explicat ca nivelul extrem de scazut al precipitatiilor inregistrat in ultimii ani, in contextul unei secete prelungite, a redus debitul de apa din sursele de alimentare, inclusiv din puturi si acumulari. Consumul crescut de apa in perioadele caniculare, de aproximativ trei ori mai mare decat in mod obisnuit, a dus la depasirea capacitatii maxime de pompare, golind rapid rezervoarele care in mod normal sunt pline.

,,Din aceste motive, intreg sistemul de alimentare cu apa este afectat, iar masura furnizarii apei doar cateva ore pe zi este necesara pentru a gestiona resursele disponibile in mod eficient", a declarat conducerea societatii.

Masura restrictiilor de apa va fi in vigoare pana la sfarsitul lunii august, insa Apa Vital nu exclude posibilitatea revenirii la programul normal de furnizare inainte de aceasta data, in cazul in care vor aparea precipitatii semnificative in perioada urmatoare.

Rezidentii din cele 16 localitati afectate sunt sfatuiti sa foloseasca apa cu moderatie si sa respecte regulile de economisire a apei stabilite de autoritati in aceasta perioada dificila.

Comments