Reteaua de sabotori a generalului Coldea. Safavi Sayed Mohammad Mehdi, sageata Statului Paralel, acu...

Safavi Sayed Mohammad Mehdi este unul din protejatii gruparii Coldea-Dumbrava-Cocoru. Cercetat de autoritatile judiciare din Emiratele Arabe Unite pentru savarsirea infractiunii de emitere a unui cec fara acoperire, cu rea-credinta, Safavi si-a facut bagajele si a fugit in Romania. Aici, potrivit unor surse, a fost salvat de influenta gruparii Coldea-Dumbrava. In ciuda faptului ca Emiratele Arabe au emis pe numele sau un mandat de arestare, Curtea de Apel Constanta a respins extradarea, la interventia celor doi generali.

Pretul libertatii ar fi sabotarea cetatenlor israelieni si emiratezi, in favoarea statului Iran, bineinteles cu girul lui Florian Coldea care ar fructifica din plin, potrivit surselor, informatiile puse pe tava de Safavi.

Tot gruparea Coldea-Dumbrava ii asigura si protectie la Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), pentru a obtine permis de sedere in Romania, desi are un mandat de arestare emis de Emiratele Arabe Unite.

Mai mult, Safavi se bucura, in Romania, si de relatiile pe care le are cu cu Sebastian Calugar, proprietarul CIS GAZ, si Alexandru Ivan, CEO Tiriac Broker.

Trecutul tumultos al lui Safavi Sayed Mohammad Mehdi, cetateanul iranian protejat de Statul Paralel

In anii 2018-2019, Safavi Sayed Mohammad Mehdi a escrocat bancile din Emiratele Arabe Unite. Nu singur, insa, ci cu ajutorul lui Florian Coldea si Daniel Moldoveanu.

Safavi s-a asociat cu un cetatean emiratez si a indus in eroare bancile si pe cetateanul emiratez.

In fapt, individul a emis, cu rea credinta, doua cecuri neacoperite, in suma totala de 2.400.000 AED, pentru a achita un imprumut personal de 3,500.000 AED catre o persoana din Emiratele Arabe Unite, apoi a fugit in Romania. Aici, insa, Curtea de Apel Constanta a respins extradarea, la interventia generalilor Coldea si Dumbrava, care s-au folosit de el pentru a le aduce bani si informatii pretioase.

Potrivit surselor, Safavi se face vinovat si de escrocarea si sifonarea catre serviciile de informatii din Iran a cetateanului israelian Yaniv Cohen, un potent om de afaceri pe care l-ar fi amenintat chiar cu moartea! Fapta i-a atras, de altfel, un dosar penal la DIICOT. Pentru intimidarea omului de afaceri a apelat la clanul Vasiloi si la Nutu Camataru. In ciuda faptelor de o gravitate extrema, se pare ca dosarul ar fi tinut la sertar de catre Adela Maruntis, fina lui Florian Coldea, pentru a nu fi solutionat. Potrivit unor surse, Maruntis l-ar fi pus in garda pe Safavi, anuntandu-l ca pe numele sau exista o plangere la DIICOT.

Comments