Reteta de cozonac cu aluat oparit de la Jamila. Ingredientul secret care ii da un gust delicios si u...

Daca te-ai simtit coplesit si fara timp sa prepari cozonacii traditionali pentru masa de sarbatoare, nu dispera! Exista o reteta excelenta, creata chiar de faimoasa bloggerita culinara, Jamila, care te va fascina cu rezultatul sau apetisant. Cu ajutorul ei, vei invata cum sa pregatesti un desert cu adevarat pufos, iar secretele ei de bucatarie te vor ghida pas cu pas pentru a obtine un cozonac perfect.

Pentru aluat:1 kg faina300 g zahar400 ml lapte8 galbenusuri50 g drojdie proaspatao lingura vanilie50 de g de unt100 g smantana50 ml uleicoaja de la o lamaieo lingura esenta lamaieputina sare Pentru aluatul oparit:200 ml lapte100 g de fainaPentru umplutura:8 albusuri300 de g de nuca macinata200 g zahar50 g cacaostafideMod de preparare:,,Pentru inceput, trebuie sa oparim 100 de grame de faina, pe care o voi pune intr-un bol mai mare, cu laptele pe care il fierb. Apoi ii torn peste faina si amestec bine cu o lingura. Cand aluatul e cazut, adaugam inauntru drojdia, pe care o sfaramam cu degetele, putin zahar, apoi voi pune putin lapte caldut si voi amesteca. Vom lasa sa creasca incat sa-si dubleze volumul", a dezvaluit Jamila in cadrul videoclipului sau postat pe YouTube.Care este legatura intre durere si schimbarea vremii. Explicatiile doctorilor pentru junghiurile simtite atunci cand se raceste afara Dupa ce aluatul oparit a crescut, Jamila incepe prepararea propriu-zisa a aluatului principal. Ea dezvaluie si un truc extrem de important, astfel incat cozonacul sa se mentina pufos pe mai multe zile. ,,Vom incepe cu maiaua, care a crescut foarte bine, dupa care voi adauga faina, galbenusurile, zaharul, coaja si esenta de lamaie, pasta de vanilie si voi adauga si putina smantana, lucru care ajuta ca cozonacul sa fie pufos mai multe zile. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Incep sa framant, iar intre timp pun si laptele putin cate putin.Apoi, adaug putin cate putin din unt si ulei, framantand continuu. La final, aluatul il pun intr-un bol, pe care il acopar si il las sa creasca aproximativ o ora- o ora si jumatate.", mai spune vestita bloggerita culinara. Cum se prepara crema si la cate grade se coace cozonaculPentru a pregati crema, trebuie sa incepi prin a adauga albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Apoi, adaugi nuca si cacao si poti sa te joci cu diferite esente pentru a obtine aroma dorita. Aluatul se imparte apoi in patru parti egale, fiecare cozonac urmand sa contina doua parti, avand in vedere ca va fi unul impletit. Dupa ce intinzi fiecare parte pe blatul de lucru, adaugi cateva linguri de crema, rahat si stafide, apoi rulezi. Repeti acelasi proces cu cealalta parte, inainte de a le impleti pe ambele. Cozonacii se ung cu ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de aproximativ o ora.Cum sunt copiii manipulati de marile companii pentru a li se face pofta de dulciuri. Trucurile ,,lipsite de etica", dezvaluite de un studiu

Comments