Reteta de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferita folosita de bucatar, pentru un gust...

Drobul nu poate lipsi de pe masa de Paste, fiind un preparat traditional care simbolizeaza bucuria acestei sarbatori. Este un aperitiv apreciat de catre toata lumea datorita gustului sau delicios si faptului ca este usor de preparat. Anul acesta, poti incerca o reteta inedita oferita de celebrul chef Sorin Bontea, care detine cateva trucuri importante ce vor transforma prepararea drobului intr-o adevarata arta culinara.

Ingrediente:organe de mielprapureceapamarar, patrunjelsare, piperuleiouaMod de preparare:Chiar daca multe gospodin obisnuiesc sa fiarba organele, chef Sorin Bontea spune ca el are o alta metoda, care, din perspectiva sa, este mult mai gustoasa. ,,Eu nu fierb organele, o sa le inabus, dar prima data incep cu ceapa. Apoi o sa tai organele cuburi, nevasta mea face drobul cu organele fierte, mie imi plac mai mult inabusite, parca au mai mult gust, dar nu este gresit nici invers, cum va e mai usor si dupa preferinte, dar eu zic sa incercati reteta asta sa vedeti ce buna e.Ma apuc sa inabus organele si sa calesc ceapa. Am o cratita mai mare, in care pun uleiul, dupa care organele. Am pus 200 ml de ulei de floarea soarelui. Adaug sare si pier si le las sa scada. Organele nu sunt 100% gatite, pentru ca le bag si la cuptor", a dezvaluit chef Sorin Bontea, in cadrul unui videoclip realizat pe Youtube. Ioan Andone a recunoscut motivul pentru care se va muta in Spania: "Cheltuiesc mai putini bani decat in Bucuresti!" Dupa ce organele, cat si ceapa, s-au preparat separat, pasul urmator este sa toci carnea, dupa care sa amesteci toate ingredientele intr-un bol pentru a obtine consistenta dorita. ,,Ceapa o calesc separat, in 150 ml ulei de floarea soarelui. Las organele sa se raceasca, inainte sa le toc. Apoi, adaug ceapa, ouale, sare si piper (n.r. peste carnea tocata) si daca mai e nevoie si mi se pare prea uscat, mai adaug niste suc de la organe. Ideea la drob este consistenta, daca il faci foarte moale, nu il poti taia. Atunci cand se gateste si mai scade, se mai sareaza, de asta trebuie sa fiti atenti la sare.", a continuat vestitul bucatar. Drobul mai trebuie sa stea la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, spune Sorin Bontea. Cu toate acestea, celebrul bucatar a dezvaluit ca timpul poate sa difere in functie de tipul de aragaz pe care il detii.,,Compozitia este gata, imi pregatesc prapurele, tavile in care pregatesc drobul, cuptorul este incins deja. L-am pus la 180 de grade, 30 de minute, sa vad daca e gatit asa cum imi place mie.", a incheiat schef Sorin Bontea. Cat te costa sa te cazezi in unul dintre apartamentele detinute de Mihai Traistariu la malul marii? Artistul a incercat sa faca preturile cat mai atractive

Comments