Reteta de lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca? Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face acest prepa...

Daca si tu vrei sa prepari aceasta pizza turceasca, trebuie sa stii din start ca e extrem de simplu sa o faci. Tine minte sa folosesti carne mai grasa, este indicat sa o cumperi pe cea care contine 15-20% grasime.

Primul pas cu care vei incepe va fi sa amesteci 160 g de faina impreuna cu zaharul, drojdia si apa. O sa obtii un aluat umed pe care va trebui sa il acoperi si sa il lasi intr-un loc calduros timp de 1-2 ore. In tot acest timp, aluatul o sa isi dubleze marimea.

Dupa ce au trecut cele doua ore, amesteca aluatul impreuna cu restul de faina, sare si ulei de maslina. Framanta totul pana ce obtii un aluat elastic, o sa dureze in jur de 5-10 minute. Asigura-te ca aluatul nu se incalzeste prea tare, iar daca se intampla asta mai pune-l la frigider timp de 10-15 minute si pe urma framanta-l din nou.

Atunci cand iei putin aluat, il intinzi si acesta devine ca o foaie subtire inseamna ca este gata. Urmatorul pas va fi sa il acoperi si sa il mai lasi sa creasca timp de o ora, pana ce isi va dubla iarasi marimea.

Dupa ce a trecut o ora, inseamna ca aluatul a crescut si va fi timpul sa preincalzesti cuptorul. Foloseste cea mai mare temperatura!

Aluatul va trebui impartit in 6-8 parti egale. Lasa-le un pic acoperite pana ce te vei ocupa de ingredientele pentru topping. Rosiile se toaca marunt, la fel si ceapa, iar apoi cateii de usturoi si patrunjelul.

Toate ingredientele pentru topping se vor amesteca, iar daca este prea ud de la zeama lasata de rosii va trebui sa o scurgi un pic. Adauga peste ingrediente carnea tocata, pasta de rosii, pasta turceasca de ardei iute, sare si piper, iar apoi amesteca pana la omogenizare.

Pasul urmator va fi sa iei o bucata de aluat pe care sa o intinzi sub forma de pizza. Adauga pe deasupra un strat subtire de topping, nu foarte gros pentru ca faci lahmacun, nu o pizza italieneasca!

Baga aluatul la cuptor si lasa-l sa se remeneasca timp de 5-8 minute, in functie de cuptorul pe care il ai. Optional poti folosi o piatra pentru pizza. Nu uita sa pui si o hartie de copt pe tava!

Inainte sa servesti aceasta pizza turceasca nu uita sa storci si un pic de lamaie pe deasupra. Va fi absolut delicioasa si plina de savoare!

Reteta lahmacun - ingrediente Timp de preparare15 minuteTimp de gatire10 minuteTimp total25 minute Portii: 6-8IngredienteIngrediente lahmacun250 g faina3 g drojdie uscata sau 12 g drojdie proaspata160 ml apa5 g sareun praf de zahar 1/2 lingurita ulei de maslineTopping250 g rosii200 g carne tocata (miel sau miel amestecat cu vita)1 ceapa2 catei de usturoi1 lingura pasta de rosii1 lingura pasta turceasca de ardei iute1 legatura patrunjel verdecateva felii de lamaie

SURSA

Comments