Reteta de musaca de post a maicii Cristofora de la Manastirea Valeni. ,,Lasam sa mai dea cateva cloc...

Perioada postului reprezinta o perioada dificila pentru multi credinciosi care nu stiu ce sa mai gateasca de post. In ajutorul lor le vine maica Cristofora de la Manastirea Valeni, care a gatit o reteta delicioasa de post: musaca cu cartofi si ciuperci.

Maica a explicat pentru Trinitas intregul proces de preparare al acestei retete simplu, usoare si delicioase de post.

Reteta de musaca de post a maicii Cristofora de la Manastirea ValeniIngrediente:1 kg de cartofi;sare;50 ml de ulei;doua cepe;600 g de ciuperci in conserva;50 ml de ulei, in care se caleste 1/2 ceapa (pentru piure);250 ml de sos de ardei;marar;3 fire de usturoi verde;patrunjel.Secretele prepararii unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetariMod de preparare:

Maica Cristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al retetei.

,, O sa facem o musaca cu ciuperci. Cartofii ii facem piure. Dupa ce facem piureul, pregatim sosul, care se pune in musaca si o dam la cuptor. Simplu. O sa scoatem cartofii. Pregatim sosul pentru cartofii la cuptor cu ciuperci.

Am pus ulei. Pun un pic de usturoi, un pic de sare. Il lasam putin sa se undeasca. Acum o sa pun ceapa si ciupercile. Dupa ce s-a calit un pic ceapa, o sa punem ciupercile. Astea conservate la borcan sunt practice pentru ca ele sunt deja fierte si se fac mai repede. O sa le las asa. Acopar. O sa pun uleiul pe care l-am facut pe ceapa peste piure.

Sa terminam ciupercile. Punem un sos de ardei. Punem piureul in tava. Ciupercile sunt bune cu marar. Daca avem in gradina, punem. Punem si un pic de usturoi verde. Lasam sa mai dea cateva clocote si apoi o turnam peste cartofi.", a explicat maica Cristofora pe YouTube.

Ulterior, maica Cristofora a pus musacaua la cuptor si dupa ce s-a rumenit a presarat patrunjel proaspat pe deasupra.

Citeste continuarea aici

Idei de mic dejun pentru vegetarieni. Un gust exceptional, de la prima ora a diminetii

Comments