Reteta de papricas de cartofi. Usor de facut si perfecta pentru post

Reteta de papricas de cartofi. Usor de facut si perfecta pentru post

Reteta de papricas de cartofi. Usor de facut si perfecta pentru post

Vedeta retetei este cartoful, care ofera un gust special preparatului in sine. Papricasul sau tocanita reprezinta una dintre preparatele cele mai usoare si foarte simplu de realizat.

Si unde mai pui ca mancarea de cartofi este perfecta in post. Nu are nevoie de multe ingrediente si nici de un timp foarte mare de fierbere.

In mai putin de 45 de minute te vei bucura de un preparat culinar simplu, gustos si la indemana oricui. Hai sa vezi cum se face si de ce ai nevoie!

Mancare de cartofi, reteta simpla pentru Postul Craciunului

Ingredinte pentru papricas de cartofi:

  • 1,5 kilograme de cartofi fainosi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de varf de boia dulce
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 lingurita de chimen
  • o legatura de verdeata
  • sare si piper
  • 250 ml suc de rosii
  • 1-2 foi de dafin.

Mod de preparare tocanita de post. Ce trebuie sa stii:

  1. Cartofii se spala bine, se curata de coaja si se taie in cuburi maricele
  2. Se lasa intr-un castron dupa ce au fost clatiti de mai multe ori cu apa rece
  3. Ceapa, usturoiul si ardeiul se spala si se taie
  4. Se pun intr-o oala incapatoare: ceapa, usturoiul, 2-3 linguri de ulei si jumatate de lingurita de sare
  5. Se adauga si un varf de lingurita de chimen seminte
  6. Oala se acopera cu un capac si se calesc legumele circa 2-3 minute
  7. Cartofii se scurg de apa si se adauga peste legumele calite
  8. Se pune piper negru proaspat macinat si 2 lingurite cu varf de boia dulce
  9. Se stinge totul cu 2-3 cani de apa calda si se amesteca bine ingredientele
  10. Apa trebuie sa acopere complet cartofii
  11. Se adauga sare, suc de rosii si foile de dafin
  12. Se acopera oala partial cu un capat si se lasa sa fiarba
  13. Mancarea de cartofi este gata in aproximativ 30 de minute sau cand cartofii incep sa se faca terci
  14. La final, dupa ce s-a stins focul, se adauga patrunjel tocat marunt
  15. Tocanita se serveste calda cu ardei iute sau muraturi.

Comments