Reteta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin

Reteta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin

Reteta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin

Reteta speciala de pasca cu branza zburata

Pentru inceput, se pregateste umplutura. Se pun intr-o oala de lut 2 litri de lapte, peste care se toarna smantana. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarna in strecuratoare si se lasa o jumatate ora sa se scurga.

Iese astfel o branza dulce, care se trece prin sita. Se adauga 100 de grame de unt si se amesteca pana cand iese o crema densa. Ulterior, se pune zahar dupa ochi, 2-3 linguri de faina si 4 albusuri batute spuma. Dupa preferinte, se pot pune si stafide.

Se imbraca forma de pasca cu aluat de cozonac, iar apoi se pune umplutura. Deasupra, tot din aluat, se fac forme subtiri care se ung cu al-bus. Toata compozitia se baga la cuptor, unde se coace timp de o ora, la foc potrivit.

Pofta buna si sarbatori fericite!

Comments