Reteta de rosii umplute cu carne de curcan. Un preparat usor si sanatos

Reteta de rosii umplute cu carne de curcan. Un preparat usor si sanatos

Reteta de rosii umplute cu carne de curcan. Un preparat usor si sanatos

Am descoperit recent o reteta care imbina perfect aromele de vara cu un preparat usor si sanatos: rosiile umplute cu carne de curcan. Este o reteta ideala pentru pranz sau cina, atunci cand vrei ceva rapid, dar satios. De fiecare data cand o pregatesc, toata familia este incantata de gustul delicios si aspectul apetisant. Este simpla, dar in acelasi timp sofisticata, perfecta pentru zilele in care vrei sa impresionezi, dar nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.

Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosiIngrediente necesare pentru rosii umplute cu carne de curcan

Pentru a pregati aceasta reteta de rosii umplute cu carne de curcan, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 rosii mari, bine coapte, dar ferme400 g carne tocata de curcan1 ceapa medie, tocata marunt2 catei de usturoi, pisati1 morcov ras fin2 linguri ulei de masline100 g orez (optional, pentru o textura mai bogata)1 legatura de patrunjel proaspat, tocat fin1 lingurita de cimbru uscatSare si piper dupa gust50 g branza parmezan sau cascaval ras (optional)Rulada cu ness. Reteta unui desert rafinat si aromat. Simplu si usor de preparatMod de preparare

Pentru inceput, pregateste rosiile. Taie capacele rosiilor si scoate cu grija miezul, folosind o lingura. Ai grija sa nu perforezi peretii rosiilor; trebuie sa ramana suficient de grosi pentru a putea sustine umplutura. Miezul scos de la rosii il poti pune deoparte intr-un bol; vei avea nevoie de el mai tarziu.

Incinge o tigaie mare la foc mediu si adauga uleiul de masline. Caleste ceapa si usturoiul pana devin translucide si parfumate. Adauga apoi morcovul ras si carnea de curcan tocata. Amesteca bine si lasa carnea sa se rumeneasca usor. Este important sa gatesti carnea de curcan pana cand isi schimba culoarea si nu mai este roz.

Galette cu pere si migdale. Un desert rustic si delicios

Acum, adauga miezul de rosii pe care l-ai pus deoparte mai devreme, cimbrul, sarea si piperul. Amesteca bine si lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 10 minute, pana cand lichidul se reduce si amestecul capata consistenta. Daca doresti, poti adauga si orezul in aceasta etapa. Gatit impreuna cu restul ingredientelor, acesta va absorbi toate aromele delicioase.

Ia tigaia de pe foc si adauga patrunjelul tocat fin. Umple fiecare rosie cu amestecul de carne de curcan, presara deasupra branza parmezan sau cascavalul ras si pune capacele rosiilor la loc. Aranjeaza rosiile umplute intr-o tava de copt si adauga putina apa in tava, pentru a preveni arderea.

Citeste continuarea aici

Prune la borcan fara zahar. Reteta simpla si sanatoasa de conservare a fructelor

Comments