Reteta lui Radu Anton Roman de fasole cu ciolan

Reteta lui Radu Anton Roman de fasole cu ciolan

Reteta lui Radu Anton Roman de fasole cu ciolan

Festin Romanesc de Ziua Nationala. Reteta de fasole cu ciolanPentru aceasta reteta aveti nevoie de mai multe ingrediente, iar respectarea pasilor indicati va face ca gustul preparatului final sa fie cel dorit.

300 g pastrama afumata gasca200 g costita afumata300 g carnaciori de porc afumatio lingura untura gascao ciolan afumat de porc 500 gdoua linguri maduvao ardei grasdoua cepedoi morcovidoua foi dafintrei legaturi mararo legatura tarhonun pahar vin alb dulce200 ml bulion gros de rosiicinci catei usturoio lingurita paprikao lingura pasta ardeipiper boabeun kg fasole alba cu bob mare.Mod de preparareSeara, fasolea se pune la inmuiat in apa rece.Dimineata, se adauga ciolanul, pastrama si fasolea intr-un vas cu apa, impreuna cu boabe de piper si paprica.Se fierb temeinic in trei litri de apa, avand in vedere ca nivelul trebuie sa scada semnificativ.Carnatii si costita se taie in bucati. Ceapa, ardeiul si morcovii se rad. Usturoiul si tarhonul se toaca fin.Toate ingredientele pregatite sunt adaugate in timpul procesului de gatire pentru a completa aroma si gustul preparatului.,,Dupa o ora - o ora si un sfert, se scoate ciolanul din fiertura si se lasa sa se raceasca putin", a explicat scriitorul.

,,Se pun in fasole o jumatate de ora la fiert molcomit pe marginea plitei ceapa, morcovii, ardeiul, maduva, untura de gasca, costita, pastrama, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda). Se dezoseaza ciolanul, se taie carnea si soricul imbucaturi, se pun in fiertura".

Secrete pentru o reteta de fasole cu ciolan uimitoareLa jumatatea intervalului, introduceti carnatii si bulionul de rosii, lasandu-i sa fiarba la foc mic timp de inca douazeci de minute.Lichidul se va reduce, transformandu-se intr-un sos remarcabil si extrem de gustos. Nu uitati sa amestecati.Daca este necesar, ajustati consistenta sosului adaugand apa fierbinte, astfel incat sa obtineti aproximativ jumatate de litru de lichid dens.Mararul este tocat si adaugat pentru a completa aromele si gustul preparatului.

Comments