Reteta secreta a ciorbei de perisoare din 1938. Ce adaugau bunicii nostri ca sa ii dea o aroma deose...

In inima traditiilor culinare romanesti, ciorba de perisoare se numara printre preparatele care evoca amintiri pline de caldura si savoare, fiind adesea asociata cu mesele de familie si vremuri de neuitat. Insa, reteta secreta din 1938, transmisa din generatie in generatie, dezvaluie nu doar tehnica de preparare a acestui deliciu, ci si ingredientele speciale care faceau din ciorba de perisoare un adevarat festival de arome.

Bunicii nostri, cu iscusinta lor in ale gastronomiei, stiau cum sa imbine traditia cu inovatia, adaugand elemente surprinzatoare pentru a asigura nu doar gustul, ci si prospetimea preparatului. Descoperirea acestor secrete va aduce o nota de nostalgie si curiozitate, invitandu-ne sa redescoperim comorile din camara bunicii.

Volumul ,,Bucatarie romanesca", scris de Lucretia Opreanu in anul 1938, este o adevarata comoara culinara, care ne invita sa redescoperim preparate traditionale ce au fost uitate in tumultul modernitatii. Una dintre retetele sale delicioase, ce a rezistat testului timpului, este un exemplu perfect al bogatiei si diversitatii gastronomice a Romaniei, punand in valoare ingrediente locale si tehnici de gatit transmise din generatie in generatie. Din pacate, putini romani isi mai amintesc astazi de aceasta reteta, ea fiind eclipsata de ritmurile rapide ale vietii contemporane.

Val de cutremure in Romania: Inca doua seisme s-au produs sambata dimineata. INFP anunta reluarea activitatii in tara noastra

Ce ingrediente avem nevoie

In primul rand, trebuie sa incepem prin a avea la indemana cateva bucati de oase de porc, sau de vita. Apoi, ne mai trebuie si zeama de varza, un morcov, o radacina de patrunjel, o telina, 250 de grame de carne de porc (sau de vita), cat si doua lingurite de orez.

De asemenea, vom mai avea nevoie si de un ou, o ceapa, sare, piper, iar nu in ultimul rand, putin patrunjel si marar. Odata ce avem aceste ingrediente, putem incepe sa gatim!

Cum sa pregatim delicioasa ciorba de perisoare

Primul pas pentru a pregati aceasta reteta din 1938 este sa fierbem oasele intr-un litru de apa. Acestea trebuie sa ramana pe foc pana cand apa scade cam la jumatate. Apoi, vom strecura supa obtinuta, adaugam cata zeama de varza dorim si punem totul din nou la fiert.

Apoi, taiem morcovul rondele si il adaugam in ciorba, la fel si radacina de patrunjel. Telina trebuie taiata fie felii subtiri, fie data pe razatoare, inainte de a fi pusa.

Apoi, vom amesteca carnea cu cele doua lingurite de orez, cu oul, cu putin patrunjel verde tocat si cu ceapa data pe razatoare. In plus, vom mai adauga si sare si piper, iar apoi formam perisoarele si le punem in ciorba.

La final, dupa ce totul s-a facut, mai putem adauga in ciorba putin patrunjel si marar, tocate marunt. Iar, la final, vom avea o mancare delicioasa, la fel ca in anul 1938.

Prognoza meteo, 21 septembrie. Frigul ia o pauza. Soarele va incalzi majoritatea regiunilor tarii. Care vor fi temperaturile maxime

Comments