Reteta simpla de mousse de ciocolata devenita virala. Ai nevoie de doar doua ingrediente

Reteta simpla de mousse de ciocolata devenita virala. Ai nevoie de doar doua ingrediente

Reteta simpla de mousse de ciocolata devenita virala. Ai nevoie de doar doua ingrediente

Reteta pe care o vom prezenta in continuare presupune numai doua ingrediente de baza (oua, smantana), plus ingredientele traditionale (zahar si ciocolata rasa pe deasupra). Vei crea astfel un desert usor ca textura, dar sofisticat, cu mai multe arome de ciocolata.

Secretul este sa echilibrezi perfect ouale in compozitie, truc valabil si in multe alte retete de dulciuri. Din fericire, chiar si cei mai putini priceputi in bucatarie pot prepara aceasta reteta pentru care ai nevoie de numai doua ingrediente. De asemenea, este important sa retii ca daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti inlocui smantana cu apa.

Reteta simpla de mousse de ciocolata devenita virala

Indiferent daca alegi sa combini ciocolata cu apa sau smantana, alege ingredientele cu atentie. Pentru versiunea pe baza de lapte a acestui mousse, ai nevoie de o smantana mai groasa. Va trebui sa o bati pana devine spuma, iar rezultatul va fi o crema subtire si fluida. In ceea ce priveste ciocolata, poti alege una amaruie, cu lapte sau pe cea clasica. Intensitatea sa se va dilua in mousse-ul final. Asadar alege o ciocolata cu un gust puternic. Unii bucatari recomanda ciocolata care contine cel putin 70% cacao.

Acum poti face un ganache amestecand ciocolata si o parte a smantanii batute. Bate restul smantanii pana cand devine solida, apoi amesteca cele doua componente de indata ce ganache-ul s-a racit. Este nevoie de putina indemanare in aceasta etapa. Va trebui sa prepari smantana cu delicatete pentru a evita lasarea ei sau omogenizarea in exces. Efectuata corect, amestecul ar trebui sa formeze un mousse bogat, dar pufos. Il poti servi imediat sau il poti lasa la frigider pentru a-l consuma rece.

Pentru a doua optiune, amesteca ciocolata cu apa intr-un vas (inmulteste cantitatea de ciocolata cu 3/4 cantitatea de apa folosita). Asaza vasul deasupra unui vas mai mare plin cu gheata si amesteca viguros cu o lingura timp de cateva minute. Se va forma imediat o crema usoara, consistenta si aerata.

Personalizeaza reteta ta de mousse

Simplitatea acestui mousse cu doar doua ingrediente iti permite sa improvizezi si sa dai frau liber creativitatii in materie de arome si topping-uri. Adauga cateva picaturi de extract aromat, de exemplu menta, cocos sau migdale. Pentru versiunea cu apa si ciocolata, inlocuieste apa cu ceai negru, cafea sau partial cu alcool. De asemenea, poti adapta reteta pentru un fantastic mousse de ciocolata cu lichior Sherry. Astfel vei avea o aroma profunda si inedita.

De asemenea, poti da desertului tau un plus de aroma cu condimente precum cayenne sau scortisoara (sau ambele, pentru un mousse cu ciocolata calda de inspiratie mexicana).

In ceea ce priveste topping-urile, portocalele sau fructele de padure sunt o alegere clasica. Dar poti orna si cu frisca proaspata cu aroma de vanilie sau poti adauga arahide, migdale ori nuci maruntite. Fulgii de cacao sau ciocolata ori chipsurile de ciocolata dubleaza gustul de cacao. O lingurita de unt de arahide sau sos caramel dau desertului o aroma complementara. Poti presara de asemenea sare de mare, care da o aroma subtil contrastanta, dar si un gust crocant.

Daca doresti sa plusezi la prezentarea desertului tau poti turna desertul in forme de briose sau il poti intinde deasupra unei prajituri. Tinand cont de cat de usoara este metoda de preparare, vei putea apela la acest mousse delicios la mai multe evenimente din familie.

SURSA

Comments