Retete de sirop de zmeura

Retete de sirop de zmeura

Retete de sirop de zmeura


A inceput sezonul zmeurei, fructul verii care are un continut bogat de vitamine, calciu, fier si potasiu. Poti folosi fructele proaspete intr-o varietate de retete culinare, dar poti pregati si cel mai aromat sirop de zmeura. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati suc din zmeura.


Aromata si parfumata, zmeura poate fi ingredientul vedeta din multe retete. Pe langa o reteta de pandispan pufos cu fructe, iata si o reteta de sirop de zmeura pe care o poti incerca. Se face imediat, iar gustul este savuros.


Retete pentru sirop de zmeura


Sirop de zmeura facut in casa


Ingrediente


2 kg zmeura proaspata;
1 kg zahar;
O lingura sare de lamaie.

Mod de preparare


Spala bine zmeura in apa rece, apoi pune-o intr-o cratita cu putina apa si fierbe putin pana cand fructele se inmoaie. Acopera apoi cu un tifon, las-o sa se raceasca, apoi strecoara zmeura fiarta prin panza de tifon. Din sucul scurs cantareste un litru.


Sucul de zmeura obtinut, amesteca-l cu zaharul si sarea de lamaie si pune-l intr-o cratita la fiert pana cand zaharul se dizolva complet. Indeparteaza spuma oricand la nevoie.


Siropul de zmeura se fierbe timp de 10-15 minute, apoi se toarna fierbinte in sticle curate si sterilizate si se inchid cu dopuri cu filet.


Sticlele cu sirop de zmeura se lasa pentru cateva minute rasturnate, sprijinite pe capac, iar cand se raceste continutul, acestea se pun la frigider.


Inainte de a consuma sirop de zmeura, sticla se agita bine. Siropul proaspat de zmeura se amesteca cu apa plata sau minerala, cuburi de gheata si cateva frunze proaspete de menta.


Sirop de zmeura la rece


Ingrediente


1 kg zmeura;
500 gr zahar;
Sucul de la o lamaie.

Mod de preparare


Spala bine zmeura in apa rece, adauga zaharul peste si sucul de la lamaie, amesteca usor si lasa toate ingredientele in bol pentru o ora, astfel incat zahaul sa se dizolve, iar zmeura sa isi lase sucul.


Ulterior, cu o furculita, paseaza usor zmeura, amesteca totul, acopera vasul cu un tifon si lasa pana a doua zi sa stea la temperatura camerei. In tot acest timp, zaharul se va dizolva complet si se va forma un sirop natural.


Dupa acest timp, stecoara amestecul printr-un tifon subtire pentru a indeparta semintele fine de zmeura si toarna siropul obtinut intr-o sticla sau un recipient sterilizat, care se inchide ermetic.


Pastreaza siropul de zmeura intr-un loc racoros si intunecat pana in momentul servirii, apoi depoziteaza-l la frigider.



Sirop de zmeura cu miere


Ingrediente


1 kg zmeura proaspata;
500 gr miere.

Mod de preparare


Spala bine zmeura in apa rece, dar fara sa zdrobesti fructele. Lasa apoi fructele intr-o sita pentru a se scurge excesul de apa.


Pune zmeura intr-o strecuratoare cu gauri mari, pe care ai asezat-o intr-un bol, si paseaza fructele cu o lingura pentru a obtine cat mai mult suc.


Masoara cantitatea de suc obtinuta si adauga o cantitate egala de miere. Amesteca intr-un blender totul pana cand se omogenizeaza ingredientele. Toarna apoi siropul de zmeura intr-o sticla sterilizata, apoi depoziteaza la frigider pana in momentul servirii.


Cand vrei sa bei sirop de zmeura, pune o cantitate mica intr-un pahar rece de la congelator, adauga apa plata sau minerala, cateva cuburi de gheata si menta proaspata,


Pentru un plus de aroma, in momentul servirii, poti adauga peste siropul de zmeura si putina scortisoara sau frunze de busuioc.


Reteta pentru zmeurata


Ingrediente


500 g zmeura;
200 g zahar;
400 ml alcool dublu rafinat.

Mod de preparare


Vei obtine cam un litru de zmeurata. Spala zmeura si las-o la scurs pe prosoape de bucatarie. Pune un strat de zmeura si apoi un strat de zahar intr-un borcan mare de 3 litru, repetand straturile pana se termina fructele si zaharul.&


Acopera gura borcanului cu un tifon curat sau o farfurioara. Lasa borcanul la temperatura camerei timp de 3-4 zile. Agita borcan de doua ori pe zi pentru ca zaharul sa se dizolve.Citeste si: Cum te protejezi de canicula


Sursa foto: 123rf.com


Comments