Retete din camara bunicii. Cum prepari cel mai bun gem de piersici: ce trebuie sa pui ca sa iasa del...

Reteta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici

Pentru a prepara gemul de piersici dupa reteta bunicii, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 kg de piersici bine coapte: Alegerea piersicilor coapte si suculente este esentiala pentru a obtine un gem aromat si dulce.

- 1 kg de zahar: Zaharul ajuta la conservarea gemului si ii confera dulceata necesara.

- 1 lamaie: Sucul de lamaie adaugat in gem ajuta la echilibrarea dulceatei si previne cristalizarea zaharului.

- 1 baton de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat): Vanilia adauga o aroma subtila si delicata gemului.

- 1 lingurita de scortisoara (optional): Scortisoara adauga un plus de savoare si un gust special gemului de piersici.

Ce trebuie sa pui in DULCEATA pentru a impiedica formarea MUCEGAIULUI

Mod de preparare

Spalati bine piersicile sub jet de apa rece, pentru a indeparta orice impuritati. Dupa ce le-ati spalat, indepartati samburii si taiati piersicile in bucati mici. Daca doriti un gem mai fin, puteti decoji piersicile inainte de a le taia, desi acest pas este optional.

Intr-un vas mare, adaugati bucatile de piersici si zaharul. Amestecati bine pentru a asigura ca toate bucatile de piersici sunt acoperite cu zahar. Lasati amestecul sa stea timp de aproximativ 2 ore, pana cand piersicile incep sa lase suc. Acest proces de macerare ajuta la extragerea maxima a sucului si a aromei din piersici.

Magiun de prune fara zahar, reteta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care da o savoare aparte

Dupa ce piersicile au stat suficient timp cu zaharul, puneti vasul pe foc mediu si adaugati sucul de lamaie. Aduceti amestecul la fierbere, amestecand constant pentru a preveni lipirea de fundul vasului. Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul la mic si lasati sa fiarba in continuare timp de 30-40 de minute, amestecand ocazional si indepartand spuma care se formeaza la suprafata. In ultimele 10 minute de fierbere, adaugati batonul de vanilie taiat pe lungime (sau zaharul vanilat) si scortisoara, daca folositi. Aceste ingrediente vor adauga un plus de aroma si vor face gemul de piersici si mai delicios.

Pentru a verifica daca gemul este gata, puneti o lingurita de gem pe o farfurie rece si lasati-l sa se raceasca cateva minute. Daca gemul se incheaga si nu curge, inseamna ca este gata. Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate, lasand aproximativ 1 cm de spatiu liber in partea de sus. Inchideti borcanele ermetic si lasati-le sa se raceasca complet.

Sursa text: Click.ro

Comments