REVOLTA A TINERILOR - Scrisoare adresata autoritatilor din Romania

REVOLTA A TINERILOR - Scrisoare adresata autoritatilor din Romania

www.deinteres.org

REVOLTĂ A TINERILOR  Tinerii din mai multe ONG-uri sau organizații sindicale lansează o scrisoare publică prin care solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru redresarea sportului de masă din România.

”Da, suntem tineri și nu vrem lucruri speciale, nu cerem nimic absurd. Ne dorim să trăim normal, să studiem și să învățăm, șlefuindu-ne mintea, făcând în același timp mișcare, educație fizică și sport,  pentru sănătatea noastră.  Ne dorim ca, îmbinând necesitatea cu plăcerea, să ne dezvoltăm plenar, integrându-ne și răspunzând tuturor cerințelor societății. Atât ideea de autodepășire, cât și cea de depășire, specifice rasei umane, ne ține angrenați într-o permanentă competiție, ne determină să luptăm pentru ceva și de ce nu, pentru socializare. Ne place, totodată, și competiția, fiindcă ne determină să luptăm pentru ceva. Și, dacă în sport nu există competiție, atunci unde?

Participăm, din când în când, invitați la competiții unde este nevoie de noi pentru acel sponsor care aduce un venit organizatorului, însă pe când o competiție a noastră? O competiție a tinerilor sau a studenților?

Ne-am dori să simțim că aparținem și noi unei competiții care să vină în întâmpinarea noastră, motivându-ne să devenim mai buni, mai apreciați de colegi sau de cei care vin și ne privesc cu drag.

Ne dorim să fim învățați, îndrumați de către acel profesor sau antrenor care să își dorească de la noi să participăm, apoi să câștigăm. Care să ne învețe să câștigăm, dar, mai ales, să și pierdem. Care să ne învețe ce înseamnă respectul față de coleg, față de cel care ne arbitrează, față de adversar și mai ales față de sportul practicat.

Nu ne sperie sau supără rezultatele sportivilor noștri prezenți la Jocurile Olimpice de la RIO, suntem chiar onorați că aceștia au participat și reprezentat țara noastră în modul cel mai onorant cu putință, luptând în fiecare bătălie pentru a fi primul. Ne bucurăm pentru acest lucru și îi felicităm din suflet, indiferent de rezultatele acestora.

Cu toate acestea, fără să fim ascultați în adevăratul sens al cuvântului, fără a fi chemați la masa negocierilor ce ne privesc direct și, mai ales, fără să ni se dea șansa nouă, tinerilor, de a ne exprima opiniile privind revigorarea sportului de masă, cu precădere a sportului școlar și universitar, vor fi, în viitor, generații de tineri afectați și, implicit, ne va lipsi aurul câștigat de viitorii sportivi.

Am propus atât de multe soluții sau activități ce demonstrau o viziune amplă a noastră, a tinerilor, ca voce a societății civile sau ca glas ce sună uneori a disperare, însă fără rezultat, din păcate, toate acestea ajungând doar o simplă hârtie ce ocupă un loc într-un sertar al celor care ar trebui să fie lângă noi, dar, mai ales, pentru noi.

Mai multe, AICI.

Comments