Revolta dupa ce Coalitia a stabilit datele alegerilor. Decizia, contestata de mai multe ONG-uri: acu...

Vedem mai multe semnale de alarma trase in aceasta scrisoare deschisa, formulata de reprezentantii ONG-urilor.

Acestia spun, in primul rand, ca organizarea actuala a alegerilor - acest calendar cu scrutinuri in 3 saptamani consecutive - i-ar avanta, in mod evident, pe cei care reusesc sa aiba un candidat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, asta pentru ca alegerile parlamentare sunt intercalate intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale.

Congres PSD in august pentru stabilirea candidatului la presedintie! Stanescu: ,,Imi doresc sa fie un membru PSD"

Practic, partidele care nu vor reusi sa traca de primul tur al alagerilor prezidentiale vor avea si mai putine voturi pentru alegerile parlamentare, asta desi vorbim despre alegeri pentru doua institutii complet diferite.

De asemenea, ONG-urile mai atrag atentia si asupra faptului ca vom vedea, cel mai probabil, aliante la alegerile prezidentiale - in cel de-al doilea tur - intre partide care, la acel moment, ar fi adversare pentru alegerile parlamentare. Aici pare a fi un apropo direct batut catre Coalitia PSD-PNL, care stim ca planuieste sa faca acel tandem si chiar sa incheie un protocol scris pentru o astfel de alianta, pe baza de sustinere la al doilea tur al alegerilor.

Marcel Ciolacu ia in calcul sa sustina un candidat independent la prezidentiale! Congres decisiv la PSD

O alta problema, mai spun reprezentantii ONG-urilor, ar fi ca unele partide s-ar putea folosi de scrutinul de Ziua Nationala si de festivitatile organizate in acea zi pentru a atrage, eventual, mai multe voturi din partea romanilor.

Intre timp, cei din Coalitie sustin in continuare ca organizarea alegerilor sub aceasta forma si inclusiv pe data de 1 Decembrie a fost cea mai buna forma.

Comments