REZULTATE MARAMURES - 73,26 la suta dintre absolventi au obtinut note peste 5

REZULTATE MARAMURES - 73,26 la suta dintre absolventi au obtinut note peste 5

REZULTATE MARAMUREȘ Au fost publicate rezultatele  examenului de Evaluare. Statisticile întocmite până la această oră de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş arată că 73,26 la sută dintre aceştia au obţinut medii peste 5. Procentul, înainte de contestaţii, este mai mic decât cel obţinut anul trecut, când, înainte ca elevii nemulţumiţi să ceară recorectarea lucrărilor, procentul era de 77 ,63 la sută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Adriana Meşter, din cei 3.838 de absolvenţi care au fost prezenţi la examene 2.812 au obţinut medii peste cinci.

Opt dintre ei se pot lăuda, însă, că au reuşit să obțină zece pe linie. Este vorba despre Andreicuț Tiberiu şi Ilieș Maria de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai Baia Mare; Dunca Alina Ioana, Nechita Corina şi Onea Vlad Florin – toţi de la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga Baia Mare; Horvat Marc de la Colegiul Naţional Vasile Lucaciu Baia Mare; Tivadar Simona de la Colegiul Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei, respectiv Zubașu Maria de la Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu din Dragomireşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar mai arată că pe 1 iulie până la oră 20.00 se vor înregistra contestaţiile. Acestea vor fi rezolvate pe 3 şi 4 iulie, iar pe 5 iulie se vor afişa rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională. De menţionat faptul că şi cei care au obţinut medii sub 5 urmează să fie repartizaţi  în licee.

Comments