Rezultate repartizaree licee 2020. S-au afisat rezultatele admiterii la liceu pe EDU.RO

Rezultate repartizaree licee

Rezultate repartizaree licee 2020. S-au afisat rezultatele admiterii la liceu pe EDU.RO


Rezultatele repartizarii computerizare la licee 2020 au fost afisate azi, 10 iulie, pe admitere.edu.ro. Elevii pot afla cu ajutorul codului unic la ce liceu au intrat dupa admiterea la liceu 2020.


Rezultate admitere liceu 2020 publicate pe edu.ro

UPDATE: Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate pe admitere.edu.ro


Repartizarea computerizata pentru admiterea la liceu 2020 se face pe baza mediei de admitere la liceu a elevilor si a optiunilor completate pe fisele de inscriere.


Pe edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizarii computerizate la liceele militare.


Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din tara a fost 8,99.


Cum se face repartizarea computerizata

Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul& admitere.edu.ro, noua ierarhie& la nivel judetean/al municipiului Bucuresti a absolventilor clasei a VIII-a.&


,,Dupa finalizarea etapei speciale a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, Comisia nationala de admitere retransmite catre comisiile judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia judeteana prin activarea, in aplicatia informatica centralizata, a sectiunilor si rapoartelor specifice. Acest lucru atrage dupa sine si actualizarea ierarhiei la nivel judetean/al municipiului Bucuresti a absolventilor clasei a VIII-a. Repartizarea computerizata se va desfasura in data de 10 iulie", a anuntat ministerul.


Algoritmul de repartizare computerizata

Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie.


La repartizarea computerizata, cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere. Daca prima optiune exprimata este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat. In caz contrar, se verifica a doua optiune de pe fisa, a treia si asa mai departe.


In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa, el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune. Situatia poate sa apara in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.&


Astfel, completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere nu poate dauna. In schimb, un numar prea mic de optiuni poate diminua sansele unui candidat de a fi admis.&


Algoritmul de repartizare computerizata 2020 ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie.


Calendarul admiterii la liceu 2020

Repartizarea computerizata are loc pe 10 iulie, conform calendarului admiterii la liceu 2020, aprobat de Ministerul Educatiei.


2 - 6 iulie 2020: Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, la unitatea de invatamant sau prin formular transmis electronic 3 - 7 iulie 2020: Verificarea de catre parinti si candidati a corectitudinii datelor din fisa listata de calculator, corectarea eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata 7 iulie 2020: Termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata Predarea/transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti. 8 iulie 2020: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul national de admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata 9 iulie 2020: Verificarea si corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidati inscrisi in mai multe judete, candidati aflati in baza de date pentru admiterea computerizata si care au fost deja admisi la liceele la care se sustin probe de aptitudini etc., de catre Comisia nationala de admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti; transmiterea modificarilor la comisia nationala 9 iulie 2020: Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata.
Acte necesare pentru inscrierea la liceu

Dupa comunicarea rezultatelor repartizarii computerizate, elevii si parintii au la dispozitie intervalul 13-20 iulie pentru a depune dosarul de inscriere la liceul la care a fost repartizat elevul.


cererea de inscriere;cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata;adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a;foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale);fisa medicala.

Comments