,,Robotul" care poate crea oameni din nimic si nici nu-ti dai seama

,,Robotul" care poate crea oameni din nimic si nici nu-ti dai seama

,,Robotul" care poate crea oameni din nimic si nici nu-ti dai seama

Inteligența artificială poate face aproximativ orice acum, iar faptul că poate genera efecte vizuale false nu e deloc o noutate.

Philip Wang, un inginer software, deja a folosit inteligența artificială pentru a crea, din nimic, fețe umane care nu aparțin niciunei persoane. Toate chipurile au fost generate artificial, dar arată extrem de reale.

O companie a creat acum un nou algoritm de deep learning poate genera imagini fotorealiste cu oameni care nu există, de fapt, în realitate. De data aceasta, nu doar la nivelul feței, ci la nivelul întregului corp uman.

Algoritmul a fost dezvoltat de DataGrid, o companie tech japoneză. Modelele generate de inteligența artificială sunt cele mai realiste de până acum.

Algoritmul folosit este de tipul GAN, sau Generative Adversarial Network. Este un tip de AI folosit pentru a crea imitații a ceva ce deja există în lumea reală.

La ce ajută imaginile create de inteligența artificială

Încercările anterioare de generare de fețe umane cu ajutorul AI nu au avut un succes foarte mare. Puteai observa destul de ușor imperfecțiuni care trădau adevărata proveniență a imaginii.

Nici noile modele generate de algoritmul DataGrid nu sunt extrem de realiste. Se poate observa, cu ochiul liber, că persoanele din imagini nu sunt unele reale. Totuși, folosite în cataloagele de modă, de exemplu, ar putea ușura foarte mult eforturile companiilor.

Pe de-o parte, rezultatele algoritmului vor fi utile pentru anumite companii. De exemplu, va putea fi folosit de producătorii de haine sau agențiile de publicitate, care ar putea fi interesate să genereze astfel de modele pentru a nu mai avea nevoie de modele reale. Ar reduce astfel costurile.

Pe de altă parte, tehnologia ar putea fi folosită și în mod corespunzător. Actori rău-intenționați ar putea folosi imaginile generate de inteligența artificială pentru propagandă. Ar putea submina astfel încrederea publică în mass-media digitale.

Videoclipul demonstrativ înfățișează mai multe modele generate de inteligența artificială ale căror ținute se schimbă automat. Poate fi urmărit aici:

Comments