Romania face pasi importanti pentru dezvoltarea economiei sociale. Ministrul Muncii a vizitat expozi...

,,Am vazut, la Iasi, un model remarcabil de bune practici pentru economia sociala. De la agenti de turism care fac o treaba extraordinara, desi sunt in fotoliul rulant, pana la oameni proveniti din medii vulnerabile care lucreaza in prajitorii de cafea. Si pentru ca economia sociala inseamna responsabilitate fata de om si fata de mediu, sacii de cafea sunt folositi pentru crearea unor articole vestimentare superbe", a spus ministrul Simona Bucura Oprescu.

Economia sociala este un sector in plina dezvoltare in Romania. La mijlocul lunii februarie, ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat, la Liege, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie sociala. Documentul stabileste rolul pe care il au statele membre de a dezvolta intreprinderi nu doar profitabile, ci si incluzive si sustenabile.

,,Imi doresc ca economia sociala sa se dezvolte si cream la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale programe prin care sa incurajam acest sector. Vreau ca macar un punct procentual din PIB-ul Romaniei sa fie dat de activitatile desfasurate de intreprinderile sociale", a mai spus ministrul.

Romania are o traditie indelungata in economia sociala, de la dezvoltarea produselor de artizanat in asociatii cooperatiste si pana la intreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilitati. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a elaborat un proiect finantat din fonduri europene in cadrul programului ,,Educatie si formare" in valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale. Proiectul presupune dezvoltarea unei platforme de vanzari care va facilita promovarea produselor de economie sociala, dar si un centru de resurse care va facilita activitatea intreprinderilor sociale.

Comments