Romania, pe locul 4 la cresterea pretului locuintelor

Romania, pe locul 4 la cresterea pretului locuintelor

Preţurile locuințelor în România au crescut cu 11,5% în primul trimestru al anului 2016, în comparaţie cu aceeași perioadă a anului trecut. Așa arată o statistică a site-ului globalpropertyguide.com, citată de dezvoltatorimobiliar.ro, care a analizat mai multe pieţe de locuinţe din întreaga lume.

Datele statistice mai arată că față de finele anului trecut, locuințele erau cu 7,5% mai scumpe în martie 2016. Și asta pe fondul în care piața imobiliară și-a revenit după criza din 2008. 

Creşterile de preţuri de 11,5% pentru locuinţe în România aşază ţara noastră pe locul al patrulea într-un top mondial al scumpirilor pieţei imobiliare. Pe podium sunt, în ordine, Turcia (avans al preţurilor de 19%), China (16%) şi Suedia (12%), mai notează dezvoltatorimobiliar.ro.

Potrivit studiului, cele mai importante scăderi de prețuri s-au înregistrat în Rusia și Mongolia.

În ceea ce privește România, consultanții imobiliari au anunțat încă de anul trecut că piața construcțiilor, în special pe sectorul rezidențial, va fi în creștere în perioada ce urmează. Și asta pentru că dezvoltatorii au vândut mare parte din stocurile pe care le-au avut și vor continua să livreze unități locative noi.

Articole recomandate

Comments