Romanul criminal in serie care a devenit seful unei grupari specializate in talharirea homosexualilo...

Povestea „monstrului” din comuna bihoreană Tileagd, care a comis cinci crime şi peste 140 de tâlhării pe teritoriul României, a devenit subiectul unui amplu articol din celebrul tabloit britanic The Sun.

Noe Rostaş, acum în vârstă de 40 de ani, a comis prima crimă în anul 1988, pe când avea doar 13 ani. Acesta a omorât cu brutalitate o bătrână din Oradea, căreia i-a fărmat capul cu o bucată de lemn. Femeia a fost ţinta unui jaf, fiind atacată în propria casă de minorul Rostaş.

După bătrână a urmat pe listă un ceasornicar,  pe care l-a omorât cu un ciocan şi un localnic din Tileagd, ce a fost ucis în bătaie cu un par, Noe Rostaş furând de la consăteanul său o pereche de pantaloni.

Dacă primele trei crime au fost comise în urma unor jafuri nereuşite, ultimele două au fost săvârşite la nervi. În anul 1991, la vârsta de 16 ani, individul a omorât la Arad pe un bărbat homosexual la care se afla în vizită şi care i-a făcut avansuri. Scos din sărite, Rostaş l-a sugrumat pe arădean, iar apoi i-a pus o pungă pe cap, lăsându-l fără suflare.

A doua zi, individul a recidivat într-un parc din Oradea, de această dată. „Monstrul din Tileagd” a băut bine cu mai mulţi amici şi fără motiv a început să ia la bătaie un om al străzii ce dormea o bancă. Rostaş a tăbărât peste bietul bărbat cu pumnii şi picioarele, victima decedând în urma ploii de lovituri primite.

Abia după cea de-a cincea crimă acesta a fost arestat de poliţişti, mai mulţi martori asistând la uciderea omului străzii. Rostaş, fiind minor, a „scăpat” cu doar trei ani şi jumătate de închisoare pentru cele cinci omori şi alte nu mai puţin de 143 de tâlhării. După împlinirea vârstei de 18 ani, pedeapsa lui a fost majorată, însă a stat închis doar 10 ani de zile. Imediat ce a scăpat de după gratii, Noe Rostaş a plecat din ţară, în Irlanda.

                        Poza lui Noe Rostaş din tabloidul The Sun. FOTO www.thesun.co.uk

Odată ajuns în Marea Britanie, „monstrul din Tileagd” a pus bazele unei grupări specializate în furturi şi tâlhării, Rostaş fiind suspectat că ar fi jefuit nu mai puţin de 12 homosexuali. Modul de operare al acestuia era simplu. El le propunea victimelor să întreţină raporturi sexuale orale, însă erau ademenite pe străzi lăturalnice şi neiluminate, iar acolo erau bătute şi lăsate fără bani şi telefoane.

„Printre hoţii prinşi de poliţişti se numără şi criminalul în serie Noe Rostas , 36 , despre care se crede că a condus o bandă de hoţi de buzunare înainte de a fugi din ţară în urmă cu doi ani de zile”, se arată într-un număr al tabloidului The Sun de la începutul anului 2011. Ziariştii britanici au făcut legătura între crima de la Arad comisă de Rostaş şi homosexualii jefuiţi la Dublin, arătând că românul preferă să-şi aleagă „ţintele” din rândul persoanelor gay.

Alte ştiri pe această temă:

Povestea înfiorătoare a româncei considerate cea mai mare criminală în serie din istoria Serbiei. Baba Anuica di Piştonea a ucis cu „planta demonică”

Deznodământ amânat în cazul celui mai sadic ucigaş în serie din România. Judecătorii au hotărât audierea unor noi martori

Top 10 cei mai odioşi criminali în serie din istorie: cum a reuşit şarmantul Ted Bundy să omoare zeci de femei

Comments