Rulada de dovlecei cu crema de branza. Reteta usoara pentru o gustare de vara savuroasa

Rulada de dovlecei cu crema de branza. Reteta usoara pentru o gustare de vara savuroasa

Rulada de dovlecei cu crema de branza. Reteta usoara pentru o gustare de vara savuroasa

Foaia de dovlecei adauga o nota de prospetime si usoara dulceata, in timp ce crema de branza aduce un gust bogat si sarat. Rulada este perfecta si pentru a fi servita la petreceri, picnicuri sau ca gustare in pauza de masa de la birou.

Dovleceii sunt bogati in apa si au un continut caloric redus. Acest aspect face ca aceasta rulada sa fie o optiune usoara si sanatoasa. Crema de branza si branza telemea sau feta adauga un continut proteic semnificativ.

Simplu de preparat si foarte versatila, aceasta rulada va impresiona cu siguranta prin gustul si aspectul sau atragator.

Urmareste in continuare reteta detaliata cu lista completa de ingrediente si pasii necesari prepararii ruladei din dovlecei.

Rulada cu capsuni si crema de mascarpone cu frisca. Reteta perfecta pentru ocazii specialeRulada de dovlecei cu crema de branza - Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase rulade de ingrediente pentru foaia de rulada si ingrediente pentru umplutura de branza.

Le poti descoperi in randurile de mai jos.

Pentru foaia de rulada:3 dovlecei potriviti3 oua2 linguri de ulei de masline3-4 linguri de faina sau pesmet1 lingurita praf de coptsare si piper, dupa gust.Pentru umplutura:200 g crema de branza100 g branza telemea sau feta (rasa)1 lingura de smantana2 catei de usturoi, tocati marunt1 legatura de marar sau patrunjel.Rulada de dovlecei cu crema de branza - Mod de preparare

Incepe cu prepararea foii de dovlecei, dar mai intai pregateste ingredientele. Spala si rade doi dovlecei pe razatoarea mare. Presara putina sare peste dovleceii rasi si lasa-i intr-o sita timp de 10-15 minute pentru a elimina excesul de apa. Stoarce-i bine pentru a indeparta cat mai multa apa posibil.

Taie un dovlecel in felii rotunde de 2-3 mm grosime. Presara-le si pe acestea cu sare si lasa-le sa se deshidrateze usor. Apoi, tamponeaza-le cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de apa.

Rulada cu crema de branza si capsune. Savureaza un desert usor si revigorant!Cum prepari foaia de rulada din dovlecei

Mai intai, porneste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un bol mare, bate ouale si adauga dovleceii storsi. Adauga pesmetul sau faina, praful de copt, sare, piper si uleiul de masline. Amesteca bine pana la omogenizare.

Tapeteaza o tava de copt de aproximativ 23/36 cm cu hartie de copt si intinde uniform amestecul de dovlecei.

Citeste continuarea aici

Rulada din piept de pui cu oua fierte. Reteta de aperitiv festiv

Comments