Rusia a distrus, in premiera, un tanc american trimis in Ucraina, la doar cateva zile dupa ce a intr...

Anuntul a fost facut de catre consilierul sefului Republicii Populare Donetk anexate, potrivit Forbes. Oficialul sustine ca tancul a fost distrus in zona Avdiivka, localitate strategica pentru a carei cucerire s-au dat lupte grele.In urma cu cateva zile, fortele armate ucrainene au anuntat pentru prima data folosirea unor astfel de echipamente in lupta. In octombrie anul trecut s-a relatat ca Washingtonul a transferat 31 de astfel de tancuri la Kiev.

First photo of the first confirmed destruction of a $24 million American M1A2 Abrams main battle tank by Russian forces outside Avdeevka today.?Simply Z best. pic.twitter.com/SPkddPIXLk

-- Aussie Cossack (@aussiecossack) February 26, 2024

Purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin, Peskov, a comentat in stilul caracteristic: ,,De la bun inceput, luptatorii nostri au spus ca aceste tancuri vor arde in acelasi mod ca si altele. Dar, in general, dupa cum stim din rapoartele zilnice ale Ministerului Apararii, aceasta este munca zilnica, sistematica, profesionista si altruista a militarilor nostri, care demilitarizeaza Ucraina si o fac zilnic".Armata ucraineana nu a comentat informatia.

Comments