Rusia expulzeaza 10 angajati romani din Ambasada de la Moscova

Rusia expulzeaza 10 angajati romani din

Rusia expulzeaza 10 angajati romani din Ambasada de la Moscova

Decizia Moscovei este o reactie la expulzarea de catre Romania, in 5 aprilie 2022, a 10 angajati care activau in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

MAE aminteste ca decizia autoritatilor romane a avut la baza actiunile celor 10 persoane, despre care spune ca au contravenit prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca Federatia Rusa a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activeaza in cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova, aceasta fiind o reactie la declararea personae non gratae de catre Romania, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

MAE reaminteste ca decizia autoritatilor romane a avut la baza activitatile si actiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961 (detalii aici: https://www.mae.ro/node/58335).

MAE reitereaza condamnarea ferma a agresiunii ilegale, nejustificate si neprovocate a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei si a crimelor de razboi si a altor crime internationale comise in aceasta tara de catre fortele ruse", se arata intr-un comunicat al MAE.

Ministerul de Externe al Rusiei e condus de Serghei Lavrov.

Comments