Rusii continua sa vina la mormantul lui Navalnii, care este acoperit in intregime de flori

Rusii continua sa vina la mormantul lui Navalnii, care este acoperit in intregime de flori

Rusii continua sa vina la mormantul lui Navalnii, care este acoperit in intregime de flori


Sute de rusi au stat la coada si duminica, pentru a treia zi consecutiv, la cimitirul Borisov din sud-estul Moscovei, pentru a-i aduce un omagiu liderului opozitiei ruse Aleksei Navalnii, care a fost inmormantat vineri, relateaza EFE, citata de Agerpres.


Profitand de o zi insorita, sute de moscoviti s-au adunat la cimitir pentru a-i aduce un omagiu disidentului, de a carui moarte multi dintre sustinatorii sai il considera responsabil pe presedintele Vladimir Putin.


La coada formata langa cimitirul din Borisovo au putut fi vazute chiar si familii cu copii. "Coada creste minut cu minut", a comentat un simpatizant al lui Navalnii pe retelele de socializare.


Mormantul lui Navalnii este acoperit in intregime de flori care au ajuns aproape pana la inaltimea crucii de lemn de la capatul mormantului. Iar oamenii aduc nu doar garoafe si trandafiri, ci si afise, jucarii si alte obiecte.


Persoanele prezente au spus ca atat sambata, cat si duminica dispozitivul politiei s-a diminuat, iar fortele de ordine nu au comis excese sau arestari in ultimele doua zile la Moscova.


Si profesorul universitar Armand Gosu, expert in spatiul ex-sovietic a transmis, intr-o postare, ca lumea continua sa vina la mormantul lui Navalnii.


Sambata, Alla Abrosimova, mama sotiei lui Navalnii, Iulia, a vizitat mormantul ginerelui sau impreuna cu mama lui Navalnii.


Aleksei Navalnii a murit, pe 16 februarie, la 47 de ani intr-o colonie penitenciara din Siberia, in zona arctica, iar vineri, 1 martie, a fost inmormantat la Moscova, in cimitirul Borisov, din apropierea casei sale din copilarie.


Aliatii lui Aleksei Navalnii au declansat o ancheta privind circumstantele mortii sale in inchisoarea "Lupul polar" din districtul autonom Iamalo-Nenetk, situat dincolo de Cercul Polar. Presedintele rus Vladimir Putin, aflat in plina campanie electorala, nu a comentat moartea inamicului numarul unu al Kremlinului. De altfel, Putin nu i-a rostit niciodata numele in public.


Foto: Profimedia


Comments