S-A DECIS – 13 august, zi de doliu national in memoria Reginei Ana

S-A DECIS – 13 august, zi de doliu national in memoria Reginei Ana

foto http://onlinereport.ro/

S-A DECIS Guvernul a decis, la 3 august 2016, ca în ziua de 13 august să fie decretat doliu național în memoria Reginei Ana.

S-A DECIS În aceeași zi vor avea loc și funeraliile Reginei la Mănăstirea Curtea de Argeș. Regina Ana a României, soția Regelui Mihai I al României, a murit, la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveția.

Familia Regală a anunțat mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de patruzeci de zile.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu național sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Aceeași lege prevede că, în zilele de doliu național, așa cum au fost stabilite de guvern, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

Prin Hotărârea nr. 171/2016 pentru declararea zilei de 24 martie 2016 zi de doliu național pe teritoriul României, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale au avut obligația arborării drapelului României în bernă.

Drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum și în aeroporturi, porturi, gări și autogări; ca pavilion pe navele de orice fel și pe alte ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc, mai prevede Hotărârea.

De asemenea, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură au avut obligația de a-și adapta programul în mod corespunzător.

continuarea aici

sursa foto

Comments