S-a dezbracat pe strada si a indemnat oamenii sa-i atinga organele genitale. Motivul, incredibil!

S-a dezbracat pe strada si a indemnat oamenii sa-i atinga organele genitale. Motivul, incredibil!

În cadrul proiectului ”Mirror Box”, artista elveţiană a vizitat mai multe oraşe europene, plimbându-se pe străzi în ţinute vestimentare sumare şi purtând structuri sub forma unor cutii din oglinzi care îi acopereau anumite părţi ale corpului. Folosind o portavoce pentru a atrage atenţia trecătorilor, Milo Moiré îi invita pe aceştia să îşi introducă mâinile în acele cutii din sticlă şi să îi atingă sânii şi vaginul timp de 30 de secunde.

Potrivit declaraţiilor sale, acest ”act artistic” a fost creat ca un fel de continuare a protestului ei nud, pe care l-a realizat după agresiunile sexuale din noaptea de Revelion în oraşul german Köln, în timpul cărora peste 1.000 de femei au fost agresate de grupuri mari de bărbaţi rămaşi neidentificaţi, scrie News.ro.

De această dată, artista elveţiană spune că a dorit să ofere trecătorilor ”un simbol al naturii consensuale” a actului sexual.

Milo Moiré, care se consideră ”un artist conceptual, pictor, amazoană a artei şi psiholog”, a executat deja acest act artistic în mai multe oraşe europene, inclusiv în Amsterdam şi Düsseldorf. 

Însă, atunci când a ajuns în Trafalgar Square din Londra, la începutul acestei săptămâni, provocările ei au atins punctul culminant. Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii joi, artista elveţiană a fost arestată la scurt timp după debutul reprezentaţiei sale, iar Poliţia londoneză a obligat-o să petreacă 24 de ore într-o celulă şi a amendat-o cu ”o sumă de 4 cifre”.

Artista, care a fost între timp eliberată, spune că arestarea sa reprezintă un exemplu pentru lipsa de unitate a Europei. Referindu-se la atitudinea liberală din Amsterdam faţă de actul ei artistic (se pare că Poliţia olandeză s-a plâns doar de faptul că zgomotul făcut de portavocea ei era prea puternic), Mila Moiré a sugerat că legile de pe continetul european ar trebui să fie ”reglementate uniform”.

Articole recomandate

Comments