S-A SCHIMBAT – Calculatoarele nu mai sunt specializarea favorita a tinerilor. Economia firmei i-a lu...

S-A SCHIMBAT Aproape 900 de absolvenţi de liceu din Maramureş, Sălaj şi Satu Mare  au devenit în ultima săptămână studenţi ai Centrului Universitar Nord Baia Mare – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.
S-A SCHIMBAT Conducerea centrului a făcut publice rezultatele admiterii în urma sesiunii de vară şi a concluzionat că este vorba despre o reuşită.
Profesor universitar dr. Petrică Pop, prorectorul Centrului Universitar Nord, spune că „s-au înscris în această sesiune un număr de 860 de candidaţi la nivel licenţă şi 541 la nivel masterat”.

„Din prisma acestor cifre pot să spun că din punct de vedere al conducerii centrului admiterea în această sesiune a fost un succes, iar din punct de vedere statistic se situează la nivelul celei de anul trecut”, a arătat Petrică Pop. El mai spune că din totalul celor 572 de locuri bugetate la nivel licenţă au fost ocupate 493, iar din cele cu taxă, al căror număr total se ridică la 1067, au fost ocupate aproximativ 350.

Prorectorul universităţii mai arată că a făcut o analiză a sesiunii de a admitere în urmă căreia se poate concluziona că specializările cu cei mai mulţi candidaţi sunt (în ordinea preferinţelor acestora ) economia firmei, informatica, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, calculatoare şi management.

În ce priveşte mediile de admitere din sesiunea care tocmai s-a încheiat se poate preciza faptul că în cadrul Facultăţii de Inginerie media cea mai mică a fost 6,00, iar cea mai mare 9,75 la specializarea calculatoare. Situaţia este oarecum similară la Facultatea de Litere unde cea mai mică medie de intrare a fost 6,23 iar cea mai mare 9,94 s-a înregistrat la specializarea limbi moderne aplicate.

La Economia firmei, cea mai căutată specializare în această vară, s-a intrat cu medii cuprinse între 6, 31 şi 9,95.

De menţionat că pentru locurile rămase neocupate şi dintre care 70 sunt bugetate va fi organizată o nouă sesiune de admitere, în toamnă, aceasta urmând să se desfăşoare între 5 şi 9 septembrie.

Comments